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Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 15 Feb 2015 13:00
von PlanetHarrieR
Was wirkt stärker wachmachend auf den Körper: Ein Teebeutel in einer kleinen Teetasse oder in einem 0,5-Liter-Becher? Kann sich bei der größeren Menge auch mehr Coffein/Teein im Wasser lösen? Oder ist es besser, z.B. zwei, drei kleine Tassen mit je einem Beutel zu trinken, weil sich jedes mal mehr Koffein löst und man verhältnismäßig weniger Wasser zu sich genommen hat?
Bevor jetzt wieder die Diskussion losgeht, in Tee sei kein Coffein, hier die Erklärung aus Wikipedia:
Der in Grüntee und Schwarztee enthaltene Wirkstoff, in der Umgangssprache oft als „Tein“, „Thein“ oder „Teein“ bezeichnet, ist ebenfalls Coffein. Diese früher übliche Unterscheidung zwischen Coffein aus Kaffee und Tein aus Tee beruht auf der unterschiedlichen Freisetzung des Alkaloids: Coffein aus Kaffee ist an einen Chlorogensäure-Kalium-Komplex gebunden, der nach der Röstung und Kontakt mit der Magensäure sofort Coffein freisetzt und damit schnell wirkt. Coffein aus Tee hingegen ist an Polyphenole gebunden, wobei das Alkaloid erst im Darm freigesetzt wird. Die Wirkung tritt dann später ein und hält länger an.
http://de.wikipedia.org/wiki/Coffein" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 15 Feb 2015 13:52
von Avenger
Falsches Forum

-> verschiebe
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 15 Feb 2015 16:14
von Xinobrax2
Coffein macht mi mengisch sogar müed...und irgendwie chuntsmer vor als würded 2 10 Jährigi drüber diskutiere obmer 1 oder 2 Schluck Bier brucht um psoffe z werde. Wennt Coffein als Wachmacher wotsch probiersches am gschidschte mal mit Guarana...det isches isoliert und wird drum über en längere Ziitruum hinweg an Körper abgeh. Allerdings isch selbscht det de Effekt minimal...
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 16 Feb 2015 06:16
von BrainBug
die "anström"-geschwindigkeit ist essenziell für die empfundene wirkung von psychoaktiven substanzen. für einen subjektiv möglichst starken, hier wachmachenden, effekt ist also die retardierte (verzögerte aber dafür länger anhaltende) gabe auf jedenfall kontraproduktiv.
Xinobrax2 hat geschrieben:Coffein macht mi mengisch sogar müed...
das ist in der regel eine (ganz normale) paradoxe wirkung bei toleranzbildung bzw. zu geringer dosierung.
zur eingangs gestellten frage:
mit mehr flüssigkeit löst man generell mehr wirkstoff. irgendwann ist aber durch das aufnehmende oder abgebende medium eine sättigung erreicht. es ist auch richtig, dass der verdauungstrakt geringere mengen flüssigkeit schneller absorbiert. generell ist das bei flüssigkeit und vor allem bei den hier angesprochenen kleinen mengenunterschied (0,2 <-> 0,5l) nicht wirklich relevant.
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 16 Feb 2015 06:53
von Herr Rossi
Sauf einfach Tee und schau was passiert
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 16 Feb 2015 10:37
von abyss
Einfach nicht bei Fieber den Schwarztee, pusht zuviel auf. Aber sonst guter Kafeeersatz. Gib auch Weissen Tee. Auch lekker.

Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 16 Feb 2015 10:41
von abyss
Aber schon so, einfach saufen statt studieren. Und gut ziehen lassen.
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 16 Feb 2015 10:57
von turntablism
wenn ich uf nüchterne mage schwarztee trinke, wirds mir immer elends übel und mues fascht kotze
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 16 Feb 2015 11:09
von abyss
Mousch denk ou chlei Rum trinke zersch. Arrrrr!
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 29 Sep 2015 10:49
von Astroboy
Bisch da mau zure Konklusion glangt? Bi ize ou wieder vermehrt am Schwarztee mache am morge, woni när ihre Thermoskanne so richtig schön bünzlig a Arbeitsplatz mitnihme, so hani dr ganz Tag warme Tee. Aber wie lang dä la zieh am Morge bzw. wie ufgiesse dass müglechst viu Koffein freigsetzt wird, das fragi mi ou. Und irgendwo hett mr öpper mau verzeut, dass es sogar müed machi we me ne z'lang laht la zieh.
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 29 Sep 2015 19:09
von Acid
Nur bezüglich de Mängi a glöstem Coffein, würdi behauptä dass do unter normalä Umständ je länger, und au heisser (d Temperatur vom Wasser isch au rächt entscheidend wiä schnäll wiä vill Coffein glöst wird, und wiä vil s Wasser überhaupt chan ufneh), desto meh Coffein. Allerdings löst sich abere gwüssä Temperatur scho relativ schnäll en rächt grosse Teil.
Aber ebä hets im Tee halt no meh, dasses grad müed macht wüssti nid, aber mer seit dass im Tee enthalteni Gerbstoff defür sorged dass s Coffein nachem Konsum sini Würkig verzögeret und langsamer entfalltet, was teilwies durchus gwünscht isch, aber natürlich nid wemmer möglichscht schnäll e möglichscht grossi Würkig will ha.
Im letschtä Fall gängts also drum diä goldig Mitti zfindä, wo sich scho möglischt viel Coffein glöst hed aber möglichscht wenig Gerbstoff. Wo diä bi Scheartzteegenau lieht weissi nid. ich würd d Versüech aber scho ehnder mol under 80grad und 2min afangä.
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 29 Sep 2015 22:49
von Herr Rossi
Und vor em Pfuuse 6-7 Minute zieh la, beruhigt guet
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 02 Okt 2015 08:00
von PlanetHarrieR
Astroboy hat geschrieben:Bisch da mau zure Konklusion glangt? Bi ize ou wieder vermehrt am Schwarztee mache am morge, woni när ihre Thermoskanne so richtig schön bünzlig a Arbeitsplatz mitnihme, so hani dr ganz Tag warme Tee. Aber wie lang dä la zieh am Morge bzw. wie ufgiesse dass müglechst viu Koffein freigsetzt wird, das fragi mi ou. Und irgendwo hett mr öpper mau verzeut, dass es sogar müed machi we me ne z'lang laht la zieh.
Die beste Antwort kam von Brainbug. Ich habe auch zwei Lebensmitelchemiker gefragt, aber die haben eher schwammig geantwortet...
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 02 Okt 2015 08:07
von PlanetHarrieR
Momentan mach ich mir manchmal einen Liter Mate-Eistee- Mit Heilbronn oder Lebensbaum Matetee, einem abgestrichenen Teelöffel Bio-Guarana-Pulver, einem Löffel Zucker und einem Spritzer Zitronen- oder Limettensaft.

Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 02 Okt 2015 08:57
von Mastler(P)
mmmh, yerba maatea.
koch doch n halben liter auf, kühl ab, nimm pflanzen raus, und köchel es langsam auf die halbe menge runter. oder noch weniger bis es so dick wie n espresso wird.
da hassu dein wachmacher!
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 02 Okt 2015 14:46
von Herr Rossi
i mim teebuech schtot bim schwarztee folgendes:
~2 min la zie --> weckt
~5-6 min la zie --> beruhigt
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 02 Okt 2015 14:49
von turntablism
wenn ich schwarztee trink wirds mer immer übel
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 02 Okt 2015 15:32
von Mastler(P)
ich trinks au fascht nie. han das jahr sogar ghört dass 0815 schwarztee's bi eus schiinbar abfall sind. meh schlächt als recht.
da lob ich mer min grüen tee, au wenn er weniger koffein beinhaltet, so schmöckt er mir doch besser.
wenn ich koffein bruch nimm ich eh en kafi:
Coffein aus Kaffee ist an einen Chlorogensäure-Kalium-Komplex gebunden, der nach der Röstung und Kontakt mit der Magensäure sofort Coffein freisetzt und damit schnell wirkt. Coffein aus Tee hingegen ist an Polyphenole gebunden, wobei das Alkaloid erst im Darm freigesetzt wird. Die Wirkung tritt dann später ein und hält länger an.[14]
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 02 Okt 2015 16:15
von Acid
Mastler(P) hat geschrieben:ich trinks au fascht nie. han das jahr sogar ghört dass 0815 schwarztee's bi eus schiinbar abfall sind. meh schlächt als recht.
da lob ich mer min grüen tee, au wenn er weniger koffein beinhaltet, so schmöckt er mir doch besser.
08/15 Grüen Tee isch genau so Abfall wiä 08/15 Schwarztee... lol
und Grüentee hed au ordentlich Coffein, vo dem her.
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 02 Okt 2015 16:21
von Xinobrax2
Was spricht gege Abfall wenns guet schmöckt? O_o
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 02 Okt 2015 20:47
von Acid
I erschter Linie all das Züg wo dinn isch wo eigentlich nid in en Tee ghört, und eim bi regelmässigem Konsum langsam aber stetig vergiftet. (was bi villnä Tee es ernsthafts Problem isch)
Wenns nüt vergiftets isch spricht eigentlich nüt degägä (mol abgseh devo dass en guete Grüen Tee öpis unglaublich vil bessers isch als en Schlächte, zumindescht miner Erfahrig noh), de Punkt isch eigentlich gsi, dass Grüen Tee nid grundsätzlich eifach vo besserer Qualität isch, nur wills Grüen Tee isch. Wasmer lieber hed isch e anderi Frog, ich trink au ständig Grüen Tee und eigentlich niä Schwarzä. häshtägnorasicsm
edith:wasi scho lang mol han welä Frögä: isch das useme bestimmtä Grund nid im mampf?
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 03 Okt 2015 06:50
von PlanetHarrieR
Woran erkennt man denn, welcher Tee Abfalltee ist und wecher normaler?
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 03 Okt 2015 13:11
von Xinobrax2
Ich han eh am liebste Chai...mischi mengisch au selber...insofern trinki eh nid um irgend en effekt z erziele...Coffein lol...
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 03 Okt 2015 16:47
von PlanetHarrieR
Tee mit Milch find ich eklig (und vertrag's auch gar nicht wegen Laktose-Intoleranz).
Re: Wie ist die ideale Coffein-Ausbeute beim Teeaufgießen?
Verfasst: 04 Okt 2015 16:42
von Acid
Muesch jo nid zwingend Milch dri tuä.
Ich trink eigentlich niä puurä Tee, sondern tuä immer alles möglichä drii, öpä diä au Gwürz verschiedener Art.
PlanetHarrieR hat geschrieben:Woran erkennt man denn, welcher Tee Abfalltee ist und wecher normaler?
Abfall Tee wird i de Regel imene (Abfall-)Bütel verchauft
Nei, isch natürlich nid immer so eifach, aber ich verzicht scho grundsätzlich uf Büteltee, und natürlich nur Bio, entweder usem Bio Ladä, oder vorallem usem Tee Fachhandel, i de Hoffnig dassmer nid verarscht wird.
Sicher chamer do natürlich nid sii (usser mer würs Teschtä), und es isch wahrschindlich au nid jedä Bütel Tee usem Supermarkt automatisch schlimm.
Aber mer merkt d Qualität halt scho au am Gschmack und mer gspüürts au. Au bim Fachhandel gits do no Unterschied, vorallem au bi andere Chrüter und Grässer und Wurzlä Sachä.