S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Was zum Dealen? Verkaufen/Tauschen/Kaufen oder Verschenken? Dann bist du hier richtig.

Moderator: agestuffer

Gesperrt
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
Arcade God
Arcade God
Beiträge: 7492
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
43
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von m.o.terra kaesi »

häd öppert. Belade fix fertig.
Ha kä loscht of "baschtle".

En PAL PS2 fat hätti sosch zom "umbaue" loh.
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
damian
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 25581
Registriert: 11 Mär 2002 16:12
Wohnort: Winterthur (Seen)
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
444
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von damian »

Du muesch gar nüt bastle.
Eifach memorycard mit FMCB uf ebay sowie en hdd adapter und ä ssd bstelle.
Isch alles plug and play... eifach iistecke in memory card slot resp. expansion bay.
Spiel min rhythmus shooter da: https://soundstorm.uhx.ch
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
Arcade God
Arcade God
Beiträge: 7492
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
43
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von m.o.terra kaesi »

damian hat geschrieben: 22 Apr 2024 05:32 Du muesch gar nüt bastle.
Eifach memorycard mit FMCB uf ebay sowie en hdd adapter und ä ssd bstelle.
Isch alles plug and play... eifach iistecke in memory card slot resp. expansion bay.
ech ha amigs müeh mittem "belade"... ha en Mac dihei, ha ned so schnells internet, ha kä ziit/loscht iso's zäme sueche :eek2:
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
Arcade God
Arcade God
Beiträge: 7492
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
43
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von m.o.terra kaesi »

....do schihnts alles zäme zgä ond sogar mit spieli belade, gsesch das au so???

https://de.aliexpress.com/item/10050040 ... ry_from%3A
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11840
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
40
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von turntablism »

Ja, das passt.
:vortex:
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
Arcade God
Arcade God
Beiträge: 7492
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
43
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von m.o.terra kaesi »

turntablism hat geschrieben: 22 Apr 2024 11:01 Ja, das passt.
super! was meinids mit der FMCB Karte womer muss uufpasse dass mer d'HD ned schliist?! Was macht die charte öberhaupt?
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11840
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
40
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von turntablism »

spielständ nöd uf di mitgliferet fmcboot speichere, sondern e zweiti memorycard fürd spielständ verwände.

die charte bootet.
:vortex:
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
Arcade God
Arcade God
Beiträge: 7492
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
43
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von m.o.terra kaesi »

turntablism hat geschrieben: 22 Apr 2024 11:42 spielständ nöd uf di mitgliferet fmcboot speichere, sondern e zweiti memorycard fürd spielständ verwände.

die charte bootet.
aso am zwoite port immer en separati memory card ihstecke und dä bisch safe?
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11840
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
40
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von turntablism »

jup

ich hätti no eini aber chönt sie frühestens in ca, 3 wuche checke / schicke.
:vortex:
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
Arcade God
Arcade God
Beiträge: 7492
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
43
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von m.o.terra kaesi »

turntablism hat geschrieben: 22 Apr 2024 12:21 jup

ich hätti no eini aber chönt sie frühestens in ca, 3 wuche checke / schicke.
du meinsch "pfannefertig"? ich has ned pressant.
Plan B wird sie, vo Ali de shizze zbschtelle ond zhoffe, dass es de au funzt.
machts en underschied ob mer en PAL oder NTSC konsole als grundlag verwändet? bzw. sind dä japan games au 50hz wenn mini konsole PAL esch?
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
sirarthur
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 2905
Registriert: 23 Okt 2002 18:26
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
140
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von sirarthur »

spielt bi de PS2 kei Rolle. S'Game gitt vor, was lauft. Du chasch no de GSM druff tue, i de nuere OPL Versione isch de scho integriert. MIt GSM chasch de Videomode änder (z.B. Bildlage verändere, wänn das im Game nöd chasch oder 480p erzwinge etc.). Isch rächt guet Priis auf Ali für de ganz Shizzle, 500GB würdi aber scho neh, isch rächt schnäll gfüllt, evtl. wotsch ha mal no es Game druff tue, wo no nöd debii isch. DVD Isos sind eher gross, 320GB isch minimum, ussert du wötsch würkli nur dini 20 Lieblingsspiel...
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
Arcade God
Arcade God
Beiträge: 7492
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
43
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von m.o.terra kaesi »

demfall sind das reduzierti Isos wo dä wohl droff sind meinsch? Es goht mer am schloss scho nor um öppe 30-40 Games mussi säge.
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
sirarthur
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 2905
Registriert: 23 Okt 2002 18:26
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
140
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von sirarthur »

Nei, d'Isos sind eifach unterschidlich gross. CD Games sind max. 700mb, teilwiis aber nur z.B. nur 50MB, DVD Games sind teilwiis über 4GB, spielt also scho e Rolle, welli Games druf tuäsch und wieviel Platz die dänn bruched. Aber bi 30-40 Games langet 320GB vorig (40x 4GB).
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
Arcade God
Arcade God
Beiträge: 7492
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
43
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von m.o.terra kaesi »

sirarthur hat geschrieben: 23 Apr 2024 06:18 Nei, d'Isos sind eifach unterschidlich gross. CD Games sind max. 700mb, teilwiis aber nur z.B. nur 50MB, DVD Games sind teilwiis über 4GB, spielt also scho e Rolle, welli Games druf tuäsch und wieviel Platz die dänn bruched. Aber bi 30-40 Games langet 320GB vorig (40x 4GB).
danke för dini präzise Antworte! :herzli:
(ech häd wohl gschiihter i de Retro- oder Tech-Gruppe es Topic gmacht :mrgreen: )

No ei frog: mer cha au easy PS1 Games druuf lade oder?
Es geht jo auch häcks womer dä alli konsole vo de 1. bis 5. Konsolegeneration chönnt druuf-lade, aber das interessiert mi weniger.
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
sirarthur
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 2905
Registriert: 23 Okt 2002 18:26
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
140
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von sirarthur »

Klassisch schiizerisch Jein. PS1 sind e chli komplizierter. Tuen mal google Popstarter. Popstarter isch en Hybrid zwüsche Emulation und echter Hardware, ich glaub es tuet vor allme I/O emuliere, Games laufed dänn aber uf den interen Hardware. Es hat aber ischränkige, so chasch z.B. Guncon etc. nöd bruche...da känn ich mich aber au nöd vertüüft us...
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
Arcade God
Arcade God
Beiträge: 7492
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
43
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von m.o.terra kaesi »

demfall wär eifacher för ps1 so es flashcard-teil ahzschaffe wohl:
https://psio.cybdyn-systems.com.au/
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
sirarthur
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 2905
Registriert: 23 Okt 2002 18:26
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
140
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von sirarthur »

weiss nöd, find ich rächt tüür...das mitem OPL schaffsch scho, du muäsch ja eigentlich nur Tutorials chönne folge...chasch aber z.B PSX Games au uf en USB Stick tue, dänn isch glaub chli eifacher...
https://www.youtube.com/watch?v=Wip2IDq6hoo
Benutzeravatar
Reinforced
TOAPLAN Forever!
TOAPLAN Forever!
Beiträge: 22630
Registriert: 05 Mär 2002 16:45
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
138
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von Reinforced »

leider chamer vili Games nid uf 480P force mit GSM will mer denn ufd Videosequenze mues verzichte. klar nid alli Games sind betroffe. Drum zocki lieber nur exclusives dr räscht uf Xbox oder GC. 480i isch eifach shizzle
m.o.terra kaesi hat geschrieben: 23 Apr 2024 12:11 demfall wär eifacher för ps1 so es flashcard-teil ahzschaffe wohl:
https://psio.cybdyn-systems.com.au/
vo PSIO hani nid viel guets ghört. wenn lieber e xstation ihboue. halt uf choschte vom loufwärk :(
3DS Gamertag:
Reinforced
3668 - 7842 - 9771
Benutzeravatar
damian
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 25581
Registriert: 11 Mär 2002 16:12
Wohnort: Winterthur (Seen)
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
444
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von damian »

PSIO isch würkli nöd so dä hammer. muesch jedes spiel manuell mit eme windows programm konvertiere dasses lauft, viel spiel laufet aber trotzdem nöd oder händ kei musig. s'ufstarte gaht ä halbi ewigkeit.

grundsätzlich laufts und isch bruchbar, aber vergliche mit andere lösige für anderi system isches doch recht umständlich alles.
Spiel min rhythmus shooter da: https://soundstorm.uhx.ch
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11840
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
40
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von turntablism »

I ha sie churz testet:

-Ps2 Fat
-cd hani nöd inneghebt.
-300 irgendwas gigabyte hdd (e dicki alti HDD - kei ssd)
-freehdboot (startet also ohni memorycard)
- liechte wackel am video kabel usgang
-en controller hani nur no dä wod gsehsch uf em einte bild
-knapp 180 games
-paar themes sind au no druff (aktuell das mit de Katz uf em TV)
-ohne memory card.

Aso sozsäge plug and play für ein spiler. (Alles was gsehsch uf em erschte Bild)

Gisch mal bscheid wenn intersse hesch.
Dateianhänge
20240429_190803_copy_1036x1843.jpg
20240429_190406_copy_1843x1036.jpg
20240429_190341_copy_1843x1036.jpg
20240429_190204_copy_1036x1843.jpg
20240429_190104_copy_1843x1036.jpg
20240429_190006_copy_1843x1036.jpg
:vortex:
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
Arcade God
Arcade God
Beiträge: 7492
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
43
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: S: PS2 mit HDD und FMCB/OPL shizzle pfannefertig

Beitrag von m.o.terra kaesi »

Close topic
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Gesperrt

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 0 Gäste