S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

In den weiten der Galaxie: Technik!

Moderatoren: Uriel, Mr Burzel

Benutzeravatar
zeromeier
The(G)net - Redakteurrrrr
The(G)net - Redakteurrrrr
Beiträge: 19550
Registriert: 06 Dez 2007 09:55
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von zeromeier »

evo hat geschrieben:Nimm es video uf, mi nimmt wunder wie das usgseht :-D
machi susch negscht Wuchä mal :)
geschter no d'NEOGEO Covers apasst, fantastisch.

da es neogeo biischpiel mit aof2, screen rächts une isch es video.
Bild
Benutzeravatar
evo
Retro Abtrugg
Retro Abtrugg
Beiträge: 14726
Registriert: 13 Mai 2005 06:42
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von evo »

Seht nice us. T stärnli ratings sin vo dir sälber oder us irgend ere datebank?
Wieviel games und system hesch öppe druf und was isch s „modernste“ wo druf lauft.
Benutzeravatar
zeromeier
The(G)net - Redakteurrrrr
The(G)net - Redakteurrrrr
Beiträge: 19550
Registriert: 06 Dez 2007 09:55
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von zeromeier »

Interessiert kein Mänsch da ine, aber ich hans jetzt teschtet:

- Emulation Station Start mit standard Bild: ~30 sekunde
- Emulation Station Start, all launch-Bilder / Videos deaktiviert: paar wenig Sekunde länger
- Emulation Station standard Bild deaktiviert und es 10 Sekunde Video stattdesse: ~45 Sekunde
- Emulation Station standard Bild nöd deaktiviert und es 10 Sekunde Video vorher: ~40 Sekunde

macht überhaupt kein Sinn. Jedefalls lani jetzt s'Emu-Station Bild drin, wills so oder so länger brucht zum boote, wenni irgendwas dra ändere.
Evtl. machi no en churze Intro Video drii, was aber automatisch d'Bootziit um ~12Sekunde verlängeret.

jetzt weisches au, mega.
Benutzeravatar
zeromeier
The(G)net - Redakteurrrrr
The(G)net - Redakteurrrrr
Beiträge: 19550
Registriert: 06 Dez 2007 09:55
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von zeromeier »

evo hat geschrieben:was isch s „modernste“ wo druf lauft.
PlayStation lauft relativ suber, alles nachher nüm, Saturn, N64 & Jaguar au nöd.

Bis und mit NEOGEO laufts äigentli perfekt.
Benutzeravatar
zeromeier
The(G)net - Redakteurrrrr
The(G)net - Redakteurrrrr
Beiträge: 19550
Registriert: 06 Dez 2007 09:55
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von zeromeier »

Info: Ich han s'GPI case becho. Raspberry Zero W drii baut und es neus Retropie druf installiert (inkl. de zwei notwendige patches, demit s'Bild überhaupt chund und Shutdown Script).

Funktioniert sowiit. Aber jewiils halt nur ca. 5 Minute, denn hani immer Freezes.

Kei Ahnig obs am GPI Case oder am Raspberry W liid, da ich aber de Scheiss sowieso nie wird bruche, verchaufis wohl. Will öper und bitz umebaschtle? Han weder Nerve no Luscht mit mich dem Problem zbeschäftige.
Benutzeravatar
Scarface
Galactic Empire
Galactic Empire
Beiträge: 4030
Registriert: 03 Nov 2006 22:16
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von Scarface »

ma nid x stung google.....

cha mer öpper es solids kit empfehle für retropie?
Input Peripherie hani scho.

merci für tipps! :1thumb:
BildCODE: 1-4-5 ALBATROS

Auktionen Ricardo
Benutzeravatar
zeromeier
The(G)net - Redakteurrrrr
The(G)net - Redakteurrrrr
Beiträge: 19550
Registriert: 06 Dez 2007 09:55
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von zeromeier »

Was für es kit? Raspberry 3b+ mit superpi case.
Benutzeravatar
Scarface
Galactic Empire
Galactic Empire
Beiträge: 4030
Registriert: 03 Nov 2006 22:16
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von Scarface »

es raspberry 4 8g kit miech sinn oder? :confused3:
aso ohni retroshizzle ghüs, simpel, eifach u dass das ding nid heiss wird...
BildCODE: 1-4-5 ALBATROS

Auktionen Ricardo
Benutzeravatar
zeromeier
The(G)net - Redakteurrrrr
The(G)net - Redakteurrrrr
Beiträge: 19550
Registriert: 06 Dez 2007 09:55
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von zeromeier »

weiss nöd, obs inzwüsche en pie4 version gid vo retropie, wo en grund defür wär, en pi4 zchaufe.
Benutzeravatar
meyerli
Gamer Advanced
Gamer Advanced
Beiträge: 1353
Registriert: 13 Dez 2002 13:13
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von meyerli »

chasch s Image vo de arcadepunks ne:
https://www.arcadepunks.com/retro-pi-downloads-page/" onclick="window.open(this.href);return false;
Benutzeravatar
Scarface
Galactic Empire
Galactic Empire
Beiträge: 4030
Registriert: 03 Nov 2006 22:16
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von Scarface »

ja gits
https://retropie.org.uk/download/" onclick="window.open(this.href);return false;

es schlaus ghüs/kit? ha gläse de pi 4 wird rächt heiss....
BildCODE: 1-4-5 ALBATROS

Auktionen Ricardo
Benutzeravatar
rebornkid
Gamer Advanced
Gamer Advanced
Beiträge: 1356
Registriert: 21 Nov 2010 19:28
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von rebornkid »

Weiss oeper wie ich im retropie chan fuer jedes Games sin eigne Bezel installiere? Han sBezelProject installiert, aber mir zeigets pro emu immer sgliiche Bild a. Anschiiend soetti das gha, aber weiss echt nueme wiiter.
Bild
Benutzeravatar
rebornkid
Gamer Advanced
Gamer Advanced
Beiträge: 1356
Registriert: 21 Nov 2010 19:28
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von rebornkid »

rebornkid hat geschrieben:Weiss oeper wie ich im retropie chan fuer jedes Games sin eigne Bezel installiere? Han sBezelProject installiert, aber mir zeigets pro emu immer sgliiche Bild a. Anschiiend soetti das gha, aber weiss echt nueme wiiter.
Has jetzt gschaft im Ingame Menu sOverlay zspeichere. Und zwar eifach nur fuer das usgwaehlte Game. Wenni de aber sGame neu starte spinnts Game total. Ratio stimmt nueme, Spiel lauft au nueme richtig.
Het das oeper au scho gha?

Systemoverlays funktioniert iwandfrei. Nur hani den bi jedem Game sgliche.
Bild
Benutzeravatar
zeromeier
The(G)net - Redakteurrrrr
The(G)net - Redakteurrrrr
Beiträge: 19550
Registriert: 06 Dez 2007 09:55
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von zeromeier »

Nie mit Bezels gschaffet, sorry
Benutzeravatar
rebornkid
Gamer Advanced
Gamer Advanced
Beiträge: 1356
Registriert: 21 Nov 2010 19:28
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von rebornkid »

zeromeier hat geschrieben:Nie mit Bezels gschaffet, sorry
Was hesch den du fuer istellige gnoh, dass kei schwarzi Raender gha hesch?
Bild
Benutzeravatar
zeromeier
The(G)net - Redakteurrrrr
The(G)net - Redakteurrrrr
Beiträge: 19550
Registriert: 06 Dez 2007 09:55
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von zeromeier »

rebornkid hat geschrieben:
zeromeier hat geschrieben:Nie mit Bezels gschaffet, sorry
Was hesch den du fuer istellige gnoh, dass kei schwarzi Raender gha hesch?
Mir sind die ebe egal
Benutzeravatar
rebornkid
Gamer Advanced
Gamer Advanced
Beiträge: 1356
Registriert: 21 Nov 2010 19:28
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von rebornkid »

zeromeier hat geschrieben:
rebornkid hat geschrieben:
zeromeier hat geschrieben:Nie mit Bezels gschaffet, sorry
Was hesch den du fuer istellige gnoh, dass kei schwarzi Raender gha hesch?
Mir sind die ebe egal
Das isch au e istellig! :1thumb:
Bild
Benutzeravatar
rebornkid
Gamer Advanced
Gamer Advanced
Beiträge: 1356
Registriert: 21 Nov 2010 19:28
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von rebornkid »

Has gester jetzt anebracht mit de bezels. Jedes Game haet somit sin eigene Rahme. Scho no cool aber e rechti Arbet. Has nonig anebracht, dass dFiles automatisch am Game zuegordnet werdet, muess alles manuel istelle. Aber es funktioniert.
Bild
Benutzeravatar
XYBOT
c'est mamifigg
c'est mamifigg
Beiträge: 15869
Registriert: 05 Mär 2002 19:28
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von XYBOT »

also ich han de rgbpi mit scart kabel und allne 2D system Fullsets, chasch grad 15khz abbtrugg uf de TV vo dim Grosi :fick:

da wirds recht moist bim grosi :weg:
Benutzeravatar
joe_higashi
Gamer
Gamer
Beiträge: 714
Registriert: 11 Dez 2019 11:27
Wohnort: 8055 Zürich
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von joe_higashi »

bin au scho laenger ufm rgbpi schiff..sitm os 2.0 final isches fuer mich echt was vom beschte, waemer ade roehre ohni grosse ufwand verschiedeni konsole und arcade games spiele wot.

lauft echt vieles super...mach da ine scho sit ich agmolde bin werbig fuer das kabel..aber kei sau interessierts haha :vortex:
Benutzeravatar
XYBOT
c'est mamifigg
c'est mamifigg
Beiträge: 15869
Registriert: 05 Mär 2002 19:28
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von XYBOT »

di neu gui gfallt mer nöd

Bild

di alt isch mehr besser:

Bild
Benutzeravatar
joe_higashi
Gamer
Gamer
Beiträge: 714
Registriert: 11 Dez 2019 11:27
Wohnort: 8055 Zürich
Kontaktdaten:

Re: S'allg. RETROPIE & Tüftel Topic

Beitrag von joe_higashi »

d skin chasch ja wechsle https://www.mortaca.com/rgb-pi/wiki/ind ... repository" onclick="window.open(this.href);return false; ...was dr am beschte halt gfallt..bim os 2.0 sind ja viel cores und sache gfixt worde..lohnt sich also scho s update zmache..wenns noed scho gmacht hesch
Antworten

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 2 Gäste