Games gebaschtel Topic (Reparatur, Mod. Elektronik, etc...)

In den Weiten der Galaxie: Technik!

Moderatoren: Master(G), Mr Burzel

Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11504
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Games gebaschtel Topic (Reparatur, Mod. Elektronik, etc...)

Beitrag von turntablism »

Bruche bitzli hilf zum roms brenne.
Grät isch en TOP3100, Software isch Topwin7

erschti frag: wie lang löscht mer es eprom mit uv ?

ich will jetzt es modbios fürs st-v brenne s`eprom hani glöscht.
das ischs:
Bild

ich weiss nöd wele chip ich wäle söll: han zwei mit ähnliche bezeichnig:
27c4100
Bild

oder

MX27c4100
Bild


de sheep chan mer vilicht no säge welli istellige ich mache mues vor em brenne ?
Zuletzt geändert von turntablism am 19 Mai 2017 22:13, insgesamt 2-mal geändert.
:vortex:
Benutzeravatar
mastercello
Candy Cab Addict
Candy Cab Addict
Beiträge: 3794
Registriert: 29 Jun 2006 10:37
Kontaktdaten:

Re: Eprom Burner Topic

Beitrag von mastercello »

De Zweit esch de richtig...MX27C4100

Du muesch emmer zerst links de Hersteller wähle und den rechts de genau Typ.
Das esch scho mol recht wichtig und chan zu Problem fühere wenns ned beachtisch.

Zum Thema lösche, ech tue meistens öppe 20-30 Minute lösche, chund halt ufs Gerät druf a.

De Programmer macht jo vor em programmiere no en Test öbs EPROM au leer esch.
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11504
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Eprom Burner Topic

Beitrag von turntablism »

das chönti no es tubeli tutorial werde :kicher:

chip isch glöscht. denn de chip im programm usgwählt und igsetzt. denn uf read clickt zum en checke was druff isch:
Bild

denn s st-v file glade und diä istellige im popup so belah wies sind und ok drückt - was isch "fill with - none, 00, ff," ?
Bild

jetzt gsehn i im buffer s programmierte st-v bios
Bild

also burn....
Bild

leider bechumi immer e error meldig "error at 0000: (FF) - hmmmm :roll:
Bild


hani evtl. s eprom scho verbraate ?
:vortex:
Benutzeravatar
mastercello
Candy Cab Addict
Candy Cab Addict
Beiträge: 3794
Registriert: 29 Jun 2006 10:37
Kontaktdaten:

Re: Eprom Burner Topic

Beitrag von mastercello »

Ech würd "Fill with" uf "none" stele - denke das chönt de Grund für dini Fehlermeldig si.

De Programmer macht am Schluss en Verglich (verify) vom File met em programmierte Chip.
Wenn du jetzt im Chip de unprogrammierti Teil met "FF" füllsch, den stimmt das ned met em File überi und du hesch en Error Meldig.
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11504
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Eprom Burner Topic

Beitrag von turntablism »

Wirdi morn mal probiere. Also mues en wider lösche de chip.
Wenn ich dini gwünschte fz2 files lese will, mues ich das rom wider uswähle (hersteller und bezeichnig), chip iisetze und read.
Denn wirds mer de code im bufferfeischter ahzeige und ich chan en speichere ?
Ich nimm ah speichere als .bin datei und nöd .hex
Chume wahrschinlich erscht am sunntig derzue zum diä roms uslese..
:vortex:
Benutzeravatar
mastercello
Candy Cab Addict
Candy Cab Addict
Beiträge: 3794
Registriert: 29 Jun 2006 10:37
Kontaktdaten:

Re: Eprom Burner Topic

Beitrag von mastercello »

Genau, hesch richtig beschriebe de Ablauf!
Chip wähle, Read, Save as .bin, Ussagechräftige Name wähle (z.B. FZIIDX_A5.bin) -> fertig!
Benutzeravatar
The Sheep
Serious Hardcore Gamer
Serious Hardcore Gamer
Beiträge: 4280
Registriert: 06 Okt 2010 23:37
Kontaktdaten:

Re: Eprom Burner Topic

Beitrag von The Sheep »

Ui, ich han das schon lenger nüm gmacht, aber de Mastercello hets glaub scho richtig erchlärt.

Bim schribe isch wichtig dass de Chip so genau wie möglich auswählsch. Also zb en AMD chip wenn möglich nid als Fujitsu versueche zbrenne. Au wenns de glich Typ isch.
Bim läse chunnts hingege nid so druf a. Da sötts länge wenn Type Bezeichnig die glich isch.

Lösche muesch bi alte Chips mängisch es bitz lenger bzw mehrmals grad wenns en billige Eprom Löscher mit nid so starcher UV Lampe isch. Erscht wenn de Blank Check vo der Brenner Software kei Fähler mehr azeigt, isch er wirklich leer.
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11504
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Eprom Burner Topic

Beitrag von turntablism »

Leider mues i de burner retour schicke. Ich vermuete das er scho kaputt isch. Han di neuscht software glade und denn isch nachher nix me gange. Weder uf em xp mit service pack 3 für di alt software no uf em windows 7 oder 10 mit de neue software. Chunnt immer e meldig programmer unstable. Ha alls probiert. Au mit netzteil gaht nix. China ware :(
de verkäufer seid isch keis problem zum retourniere. Schiist mi grad chli ah. Ja nu. Am mäntig schick en zrugg und hoff das er schnell wider chunnt oder besser es neus grät.
:vortex:
Benutzeravatar
The Sheep
Serious Hardcore Gamer
Serious Hardcore Gamer
Beiträge: 4280
Registriert: 06 Okt 2010 23:37
Kontaktdaten:

Re: Eprom Burner Topic

Beitrag von The Sheep »

hmpf, das isch scho es bitz fark :?
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11504
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Eprom Burner Topic

Beitrag von turntablism »

mame wird doch immer interessanter. aber nöd zum spile...
ich suech es paar mamedev siite womer gseht welli chips was für date druf händ.
zum bispiel wenn ich uf ere platine plötzlich kei sound meh han (das isch bi mim toki de fall) chani luege uf wellem rom de sound und uf wellem rom grafik usw druff sind.
ich ha glaubs mal sowas gfunde wommer sogar en plan gseht wie d`roms agordnet sind.
:vortex:
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11504
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Eprom Burner Topic

Beitrag von turntablism »

Endlich hani de brenner zrugg bechoo. Jetzt hani s stv-multi bios erfolgrich brennt 8-)
wird denn no cave platine versueche..
:vortex:
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11504
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Eprom Burner Topic

Beitrag von turntablism »

so, etz isch gange. Korea -> Japan
Dateianhänge
4.JPG
5.JPG
6.JPG
Zuletzt geändert von turntablism am 26 Jan 2016 18:01, insgesamt 1-mal geändert.
:vortex:
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11504
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Eprom Burner Topic

Beitrag von turntablism »

und us em DOJ White es Black gmacht
Dateianhänge
7.JPG
8.JPG
9.JPG
10.JPG
:vortex:
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11504
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Eprom Burner Topic

Beitrag von turntablism »

han usm lightning fighters es trigon gmacht. was de unterschied isch, hani bis jetzt naned usegfunde.
es sind zwei roms wo mer muss brenne E11 und E15. d original roms hend ganz e schrägi bezeichnig gha. han im netz en biitrag gfunde wo staht dass diä roms equivalent zu 27c010 sind. han 5 vo dene organisiert aber erfolgslos brennt, glöscht, brennt....isch nöd gange - damn !
egal denn hani halt d original roms glöscht und uf diä beide trigon files (us em mame) brennt.
voila:
IMG_2077.JPG
IMG_2078.JPG
und das komische ding...
20160514_201643.jpg
wenn eine zwo settig hät, würdis no abchaufe damit i chan swappä 8-)
mit AM27c010 hetts nöd funktioniert, diä woni probiert han händ aber 12.75V - macht das was us ?
:vortex:
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11504
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Games gebaschtel Topic (Reparatur, Mod. Elektronik, etc.

Beitrag von turntablism »

Wie lötet ihr ic us ?
Ich han vor e conversion z mache. Löt skillz hani eigentli wenig. Bin grad dra 14 stück ic/roms am uslöte. Siebe hani duss nach gfühlte 5 stund :lol: ich benutz defür en meisselform spitzä und mit temp. vo ca. 250°
Zersch hanis mit de entlötlitze probiert was nöd recht funktioniert het. Denn mit de vakuumpumpi, wo mit de ziit immer ringer gaht. Es paar einzelni lötstelle hend nöd welle schmelze bi 250 - weiss de tüfel warum ? Denn hani uf 300° gstellt und denn ischs gange. Hoffe han kei leitetbahne uf de platine gschlissä. Benutzed ihr lötfett zum ih- uslöte ?
:vortex:
Benutzeravatar
Herr Rossi
Serious Hardcore Gamer
Serious Hardcore Gamer
Beiträge: 11601
Registriert: 30 Aug 2011 16:44
Kontaktdaten:

Re: Games gebaschtel Topic (Reparatur, Mod. Elektronik, etc.

Beitrag von Herr Rossi »

Entlötlitze und gnueg Hitz, aber nur churz. Pumpi bruchi nie, ich bi glaub ztumm defür :)
Benutzeravatar
nnap
Gamer
Gamer
Beiträge: 546
Registriert: 16 Mai 2011 07:13
Kontaktdaten:

Re: Games gebaschtel Topic (Reparatur, Mod. Elektronik, etc.

Beitrag von nnap »

Han mer so eini da zoge: https://www.ricardo.ch/kaufen/handwerk- ... 908805000/" onclick="window.open(this.href);return false;
Bis jetzt funzts rächt guet. Temp hani bi 320, eventuell ächli höch, gange aber au nur churz ane. Je nachdem hilfts wenn vorher chli meh zinn ane machsch dasses besser flüsst.
Benutzeravatar
Herr Rossi
Serious Hardcore Gamer
Serious Hardcore Gamer
Beiträge: 11601
Registriert: 30 Aug 2011 16:44
Kontaktdaten:

Re: Games gebaschtel Topic (Reparatur, Mod. Elektronik, etc.

Beitrag von Herr Rossi »

Ja chli früsche Zinn tueni immer äne de flutschts guet weg.

Ah die Entlötstatione choschtet au nüt meh. Mol luege öb mer nid au no eini zuetue.
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11504
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Games gebaschtel Topic (Reparatur, Mod. Elektronik, etc.

Beitrag von turntablism »

Shit, ich han mit mim programmer s problem dass ich kei 27c301 brenne chan. All andere roms wo i bis jetzt probiert han, hend funktioniert. Vilicht weiss ja eine wasi chönnt mache... ?
Oder öpper het en guete programmierer und chönnt mer uf en 27c301 s pulstar S1 brenne ?

Edit:
Het sich erledigt. Han en adapter baschtlet und das eprom chöne als 27c010 brenne. De adapter vertuscht 2 pins am chip.
:vortex:
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11504
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Games gebaschtel Topic (Reparatur, Mod. Elektronik, etc.

Beitrag von turntablism »

mini pulstar conversion isch halbe gschafft. ich han es shock troopers mvs gno :oops:
IMG_4302.JPG
danke deftone, het wunderbar funktioniert bis ichs verhuntzt han :vortex:
IMG_4304.JPG
es isch sogar voll original gsi
IMG_4305.JPG
denn hani all roms agfange uslöte, was e heide arbet gäh het. zersch probiert mit litze - aber denn hani gmerkt dass mit de pumpi us em baucenter viel besser gaht.
IMG_4306.JPG
IMG_4307.JPG
würkli lang hani gha... :sleepy:
IMG_4308.JPG
denn agfange alli roms burrrnä
IMG_4309.JPG
IMG_4310.JPG
für eine hani denn nach langem sueche im netzt und me tipp vom Wolfgang chöne selber en Adapter mache zum de siech brenne
IMG_4311.JPG
röms fertig brennt...di halb nacht... :sleepy:
und denn wider ihglötet (zum chörblä gsehnd diä lötschtelle us :kicher: ) han halt nanig so erfahrig :happy: aber es chunnt denn schono..
IMG_4312.JPG
e voila
IMG_4313.JPG
denn check...scheisse es lauft was schrägs..
IMG_4314.JPG
zumindest gseht s Titelbild nöd schlecht us - :herzli:
IMG_4315.JPG
aber spile gaht nöd :roll:
IMG_4316.JPG
IMG_4317.JPG
zwei Jumper gsetzt und namal probiert. gliche müll i de sequenze aber geil :wixer: s`spiel laht sich spile - lueg...

Quelle

halbwägs zfridde. jetzt bruchi zersch mal e pause. kei ahnig was nöd stimmt dass es no fehler hät. luege spöter wiiter...
salü
:vortex:
Benutzeravatar
Marco_in_motion
Joystick-Kampfsau
Joystick-Kampfsau
Beiträge: 7873
Registriert: 02 Feb 2011 22:52
Wohnort: Züri Oberland wills super isch
Kontaktdaten:

Re: Games gebaschtel Topic (Reparatur, Mod. Elektronik, etc.

Beitrag von Marco_in_motion »

Bild
geosnow hat geschrieben:du bisch eifach en guete mensch.
Mastler(P) hat geschrieben:du bisch eifach en guete mensch.
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11504
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Games gebaschtel Topic (Reparatur, Mod. Elektronik, etc.

Beitrag von turntablism »

Lol
:vortex:
Benutzeravatar
Herr Rossi
Serious Hardcore Gamer
Serious Hardcore Gamer
Beiträge: 11601
Registriert: 30 Aug 2011 16:44
Kontaktdaten:

Re: Games gebaschtel Topic (Reparatur, Mod. Elektronik, etc.

Beitrag von Herr Rossi »

lol d Lötstelle =) aber super hesch das gmacht, gid Erfahrig und es super Gfühl wenns de funktioniert
Benutzeravatar
mastercello
Candy Cab Addict
Candy Cab Addict
Beiträge: 3794
Registriert: 29 Jun 2006 10:37
Kontaktdaten:

Re: Games gebaschtel Topic (Reparatur, Mod. Elektronik, etc.

Beitrag von mastercello »

Met minere Denon SC7000Z hesch circa 1 Minute pro EPROM :wixer:
Bild
Benutzeravatar
nnap
Gamer
Gamer
Beiträge: 546
Registriert: 16 Mai 2011 07:13
Kontaktdaten:

Re: Games gebaschtel Topic (Reparatur, Mod. Elektronik, etc.

Beitrag von nnap »

Geschter au nomal Mask Roms mit minere Entlötstation us em Ricardo entlötet und gaat ächt super. Hanged glaub chli vom lötzinn ab, aber dä vo dä Super Nintendo Cartridges gaat super. Bisch scho extrem viel schneller als mit dä Litze oder em Schnapp-Suuger. Qualität vonere Denon/Weller häsch natürlich nöd aber defür au nur en Bruchteil vom Priis :)
Antworten

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 1 Gast