Arcade Cabs

Hier geht's um Classics!

Moderatoren: Master(G), mr.raw

Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11528
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von turntablism »

Was uf em foti grüen umkreist isch, hät nüt mit em problem z tue. Dört nöd ume dreie well das isch de zeile trafo und da stellsch nur de fokus uns screen ih. So öppe helligkeit und schärfi.

Hett din kolleg au es foto / video vom "flacker" bildschirm ?
Denn chamer vilicht ihschätzte obs würklich am sync liit ?

Ich wür au zerscht nomal paar anderi platine an beidne cabs vergliiche. Zum bispiel es mvs und denn die neu multi platine.

Bim arcade monitor hesch d potis am chassis und i de regel no an ere fernbedienig-kabelgebunden. Uf dene sötts v-sync und h-sync agschribbe si. Dört müsstisch s flacker sync bild chöne ifange.
:vortex:
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 7177
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von m.o.terra kaesi »

turntablism hat geschrieben: 10 Jan 2023 11:38 Was uf em foti grüen umkreist isch, hät nüt mit em problem z tue. Dört nöd ume dreie well das isch de zeile trafo und da stellsch nur de fokus uns screen ih. So öppe helligkeit und schärfi.

Hett din kolleg au es foto / video vom "flacker" bildschirm ?
Denn chamer vilicht ihschätzte obs würklich am sync liit ?

Ich wür au zerscht nomal paar anderi platine an beidne cabs vergliiche. Zum bispiel es mvs und denn die neu multi platine.

Bim arcade monitor hesch d potis am chassis und i de regel no an ere fernbedienig-kabelgebunden. Uf dene sötts v-sync und h-sync agschribbe si. Dört müsstisch s flacker sync bild chöne ifange.
Grüene Chreis: ech weiss. Ech glaube, näbedra, die 4 Regler... det sind H- und V-sync droff.
Versuche no es Video zbecho vom Kolleg. Danke für euri Hilf :herzli:
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 7177
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von m.o.terra kaesi »

turntablism hat geschrieben: 10 Jan 2023 11:38
Hett din kolleg au es foto / video vom "flacker" bildschirm ?
Denn chamer vilicht ihschätzte obs würklich am sync liit ?
Dateianhänge
Bildschirm­foto 2023-01-10 um 21.27.04.png
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11528
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von turntablism »

Ich würd mal mit em Multimeter checke ob d platine gnueg saft überchunnt. 5 volt.
Nur mal dass mer öppis chan usschlüsse.

Es sync problem gseht öppe so us...
Screenshot_20230111-081752_Opera.jpg

De screen vo dim kolleg isch irgendswie andersch. Chammer aber nöd gnau säge gemäss bild.
:vortex:
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 7177
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von m.o.terra kaesi »

UPDATE mit de Platine wo ned lauft bim Kolleg: hanem mini «60 in 1» gschickt. Genau sglich Flackere!!

Any more clues? :roll:

Wohnt niemert i de nöchi vo Baden ond cha mol verbi ( mit Honorar) ? :mrgreen:
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11528
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von turntablism »

nur mal zu öppis uschlüsse....:

mit de platine in betrieb isch mit em multimeter d volt +5V am ahschluss gmesse worde ? Wievill zeigts ah ?

irgend e anderi platine (falls vorhande ? / nicht die selbe pandorabox) lauft ?
:vortex:
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 7177
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von m.o.terra kaesi »

turntablism hat geschrieben: 25 Jan 2023 08:51 nur mal zu öppis uschlüsse....:

mit de platine in betrieb isch mit em multimeter d volt +5V am ahschluss gmesse worde ? Wievill zeigts ah ?

irgend e anderi platine (falls vorhande ? / nicht die selbe pandorabox) lauft ?
weissi ned. Cha folgendes aber säge:
1. ech ha s'baugliche Cab (Midway 1979 cocktail) ond det lauft di identisch Platine. Händs jetzt vise-versa uusprobiert.
2. En reguläri (bootleg) Jamma-Platine lauft tiptop bi ihm.
3. Er häd a allne Regler omegschrübelet woner gfonde häd im Cab...häd null Ihfloss gha.


S'Cab isch also grundsätzlich in Ordning od d'Platine au.... also muss es a irgend eme "Kommunikationsproblem" ligge. :roll:
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
Rtron
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 527
Registriert: 22 Jun 2009 11:39
Wohnort: Bünzen
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von Rtron »

Ganz e dummi Frag:
Häter a dene beide Potis (ohni Regler) miteme nöd leitende Schrubezieher au dreht?
FDD9D2A0-D0EC-4196-B9E8-1E26716F5686.jpeg.jpg
FDD9D2A0-D0EC-4196-B9E8-1E26716F5686.jpeg.jpg (55.36 KiB) 254 mal betrachtet
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 7177
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von m.o.terra kaesi »

Rtron hat geschrieben: 25 Jan 2023 16:13 Ganz e dummi Frag:
Häter a dene beide Potis (ohni Regler) miteme nöd leitende Schrubezieher au dreht?

FDD9D2A0-D0EC-4196-B9E8-1E26716F5686.jpeg.jpg
blaub i ned. nei. was mached diä? :roll:

Dummi Frog: sött en normale Schrubezieher eh niä leite mitteme Plastikschaft?!?
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
turntablism
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 11528
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von turntablism »

Es isch ebbe so, idr lauft e platine mit plus /minus +5 volt. Isch s netzteil zum bispiel uf 4,9 volt igstellt, lauft vilicht pacman platine. Aber denn machsch es anders spiel ine und das bechunnt zwenig saft und lauft denn halt nöd. Also am netzteil regler vo 4,9 volt laaaangsam ufeschruube uf 5,0 oder 5,2 volt. (Meh als 5,2 sötts aber nöd si)
Für das bruchsch es eifachs multimeter. Oder di einte netzteil im cabinet händ e voltahzeig scho ihbaut.

60in1 spiel inehänke, cab iistelle und denn mit em multimeter am jammasteckeraschluss vo de platine go messe gah.

Quelle


Es muss nöd a dem ligge. Aber das isch eigentlich mal s erscht was i wür mache.
Für mich gsehts ebbe nöd würkli us wie es sync problem, chan mi aber au tüsche.

Also wer es cab hät, brucht es multimeter :lol:
:vortex:
Benutzeravatar
Rtron
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 527
Registriert: 22 Jun 2009 11:39
Wohnort: Bünzen
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von Rtron »

m.o.terra kaesi hat geschrieben: 25 Jan 2023 16:35
blaub i ned. nei. was mached diä? :roll:

Dummi Frog: sött en normale Schrubezieher eh niä leite mitteme Plastikschaft?!?
S chönt si, dass die gnau für Sync zueständig sind.
Ich wür glaub nöd miteme herkömmliche Schrubezieher amene Chassis umehantiere...

Chan aber au grad so guet si, dass de Turntablism recht hät. Ich wür zerst das versueche.
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 7177
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von m.o.terra kaesi »

Super Tipps! Mer probiered beides uus.
Loschtig esch jo, dass ech bi mim Cab niä so Problem ha...ha secher scho 4 Platine uusprobiert. eini devo äbe das 60-in-1.
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
mastercello
Candy Cab Addict
Candy Cab Addict
Beiträge: 3796
Registriert: 29 Jun 2006 10:37
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von mastercello »

Bi der werde ja die Monitor Potis anders eingstellt si - denke au das esch es V oder H Sync Thema - die 60 in 1 verhaltet sich definitiv ned 100% "regelkonform" was 15k Bild betrifft, do beni fast sicher.
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 7177
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Luzern
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von m.o.terra kaesi »

mastercello hat geschrieben: 26 Jan 2023 13:52 Bi der werde ja die Monitor Potis anders eingstellt si - denke au das esch es V oder H Sync Thema - die 60 in 1 verhaltet sich definitiv ned 100% "regelkonform" was 15k Bild betrifft, do beni fast sicher.
Danke för de Tipp. Währid das di beide Regler im "rote Chreis" obe (siehe Post Rtron) ? Diä, woni sött mitteme gschiihte Schruubezieher dri :mrgreen:
HAVE YOU PLAYED ATARI TODAY? :winkewinke:
Benutzeravatar
mastercello
Candy Cab Addict
Candy Cab Addict
Beiträge: 3796
Registriert: 29 Jun 2006 10:37
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von mastercello »

Kei Ahning, Manual vom Monitor hilft da witer, oder allenfalls Bezeichnung under em Poti (V H Sync oder irgend so was bruchst).
Benutzeravatar
OlDirty
Gamer
Gamer
Beiträge: 980
Registriert: 06 Jan 2015 17:09
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von OlDirty »

turntablism hat geschrieben: 25 Jan 2023 17:07 Es isch ebbe so, idr lauft e platine mit plus /minus +5 volt. Isch s netzteil zum bispiel uf 4,9 volt igstellt, lauft vilicht pacman platine. Aber denn machsch es anders spiel ine und das bechunnt zwenig saft und lauft denn halt nöd. Also am netzteil regler vo 4,9 volt laaaangsam ufeschruube uf 5,0 oder 5,2 volt. (Meh als 5,2 sötts aber nöd si)
Für das bruchsch es eifachs multimeter. Oder di einte netzteil im cabinet händ e voltahzeig scho ihbaut.

60in1 spiel inehänke, cab iistelle und denn mit em multimeter am jammasteckeraschluss vo de platine go messe gah.

Quelle


Es muss nöd a dem ligge. Aber das isch eigentlich mal s erscht was i wür mache.
Für mich gsehts ebbe nöd würkli us wie es sync problem, chan mi aber au tüsche.

Also wer es cab hät, brucht es multimeter :lol:
Einfach eine kleine digitale Voltanzeige fix an den Jamma Harness anschliessen. Weiss man immer wo man steht mit den 5V.

https://de.aliexpress.com/item/33016874 ... XFrnlVqdD1
Benutzeravatar
Rtron
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 527
Registriert: 22 Jun 2009 11:39
Wohnort: Bünzen
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von Rtron »

Häsch gueti Erfahrige mit dene gmacht? So Jamma 5v Passtrough Connectors gits ja au. Ha nöd grad die best Erfahrig demit gmacht...
Benutzeravatar
OlDirty
Gamer
Gamer
Beiträge: 980
Registriert: 06 Jan 2015 17:09
Kontaktdaten:

Re: Arcade Cabs

Beitrag von OlDirty »

I ha i beidne Egrets so was verbaut. Nöd genau die, aber jo funtkioniert tiptop.Has eifach an Jamma +5V und GND aglötet. Hengt mer sCPS2 Multi a gseht mer schö wie's eim dSpanning zame riesst und den cha mer eifach wieder uf +5V nachjustiere. Ha da auch mol mit em Multimeter kontrolliert und passt.
Antworten

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 3 Gäste