Mediacenter

In den weiten der Galaxie: Technik!

Moderatoren: Uriel, Mr Burzel

Mediacenter

Beitragvon Jones » 03 Jan 2014 10:44

saletti

mi nähm mau wunder, was dir so für hardware im isatz heit und was druf louft...

htpc, raspberry, konsole, etc?

xbmc, openelec, windows media center, plex, etc?

i ha bisher es raspberry pi mit xbmc (openelec) im isatz gha und das ame 5.1 verstärker aghänkt.
filme lokal ab festplatte oder per stream vom internet... full hd mkvs ohni problem aber da mir das ganze aber eifach z'wenig schnell isch, hani itz e htpc bstellt und wirde die glich software wieder druf tue.

näbebi louft immer no mis chromecast/netflix projekt aber für das umzsetze hani e neue wlan router müesse bstelle... (bzw uf ricard eine ersteigeret)
Benutzeravatar
Jones
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 16552
Registriert: 23 Jan 2003 09:03
Wohnort: Raccoon City
Tradingpunkte:
Trading points plus
84
Trading points minus
0

Re: Mediacenter

Beitragvon Xinobrax2 » 03 Jan 2014 11:35

Raspberry Pi isch tip top, mit XBMC oder Rasplex.....für de Priis sowiso unschlagbar. Was ischder z langsam? O_o Hesch di neuscht Version druff?
Xinobrax2
Serious Hardcore Gamer
Serious Hardcore Gamer
 
Beiträge: 5662
Registriert: 13 Mai 2013 14:41
Tradingpunkte:
Trading points plus
0
Trading points minus
0

Re: Mediacenter

Beitragvon Herr Rossi » 03 Jan 2014 11:38

ha au de raspberry pi mit xbmc im isatz gha. hed immer iwandfrei funktioniert (hdmi via denon 5.1 uf de beamer) oni ruckler.

has aber zwenig brucht, drum itz gar nüt meh so.
Benutzeravatar
Herr Rossi
Serious Hardcore Gamer
Serious Hardcore Gamer
 
Beiträge: 9202
Registriert: 30 Aug 2011 16:44
Tradingpunkte:
Trading points plus
32
Trading points minus
0

Re: Mediacenter

Beitragvon TypeJ » 03 Jan 2014 12:32

ps3 mit plex ufem pc
isch bi 1080p über wlan leider ned würklich guet...

i het gern e besseri lösig, han aber na keini gfunde, denn all die mediaplayers hend x-nachteil weme teschts liest...
:lol:
Benutzeravatar
TypeJ
The(G)net - Redakteur
The(G)net - Redakteur
 
Beiträge: 41705
Registriert: 23 Jan 2003 08:51
Tradingpunkte:
Trading points plus
134
Trading points minus
3

Re: AW: Mediacenter

Beitragvon Jones » 03 Jan 2014 13:02

Xinobrax2 hat geschrieben:Raspberry Pi isch tip top, mit XBMC oder Rasplex.....für de Priis sowiso unschlagbar. Was ischder z langsam? O_o Hesch di neuscht Version druff?


Jup. Die neuscht openelec version...
Ja halt alles isch langsam. Navigation und vorallem i de add ons inne. Dert isches uf em PC hundert mau agnähmer zum bediene.

Aber du hesch scho recht. Pris/leischtig isches immer no top!
Benutzeravatar
Jones
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 16552
Registriert: 23 Jan 2003 09:03
Wohnort: Raccoon City
Tradingpunkte:
Trading points plus
84
Trading points minus
0

Re: AW: Mediacenter

Beitragvon Jones » 03 Jan 2014 21:34

TypeJ hat geschrieben:ps3 mit plex ufem pc
isch bi 1080p über wlan leider ned würklich guet...


Liegt das a plex oder nid eher am router? was hesch füres wlan?
Benutzeravatar
Jones
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 16552
Registriert: 23 Jan 2003 09:03
Wohnort: Raccoon City
Tradingpunkte:
Trading points plus
84
Trading points minus
0

Re: AW: Mediacenter

Beitragvon Uriel » 03 Jan 2014 22:39

Jones hat geschrieben:
TypeJ hat geschrieben:ps3 mit plex ufem pc
isch bi 1080p über wlan leider ned würklich guet...


Liegt das a plex oder nid eher am router? was hesch füres wlan?


Es liit am Wireless vo de PS3, wo nur b/g beherrscht.

Ich setz en gwöhnliche PC ii, mit XBMC und emberMM. Da mir die integrierte Medieplayer ke Freud mached, verwend ich MPC-HC und madVR /LAV Splitter. Macht schöns Upscaling und Bitstream für mini DTS HD Rips.

Falls gwünnscht chan ich mal Tutorials für das Züüg zemesueche
In my dream, I am the president.
When I awake, I am the beggar of the world.
Benutzeravatar
Uriel
OpenBSD Acolyte
OpenBSD Acolyte
 
Beiträge: 4309
Registriert: 05 Mär 2002 19:30
Tradingpunkte:
Trading points plus
22
Trading points minus
0

Re: Mediacenter

Beitragvon Avenger » 03 Jan 2014 23:46

Bi mir louft ou XBMC. Einisch uf der Xklotz, und no Raspbmc uf em Raspberry. Raspbmc bruch i für mkv-Playback, wiu d Xbox die nid cha handle. I bi mit em XBMC ganz zfriede, vor auem mit der Bedienig. Out of the box het der WDtv aber meh Files möge fresse.

Und wenn ds NAS gnue Power hätt würd ig scho lang Plex druf lo loufe.
Daran denke ich als an die tätigste Epoche meines Lebens.
Benutzeravatar
Avenger
Exil-Bärner
Exil-Bärner
 
Beiträge: 18227
Registriert: 26 Apr 2002 20:10
Wohnort: Soledurn
Tradingpunkte:
Trading points plus
44
Trading points minus
0

Re: Mediacenter

Beitragvon NRG » 06 Jan 2014 22:32

Ultrabook mit Intel Core i5 (allrounder für arbeit und freizyt, min einzige benötigte PC) und "xbmc" zäme mit ext. USB3-Festplatte (2,5 Zoll Wechselgehäuse). lauft alles und immer problemlos, inkl. schnickschnack wie HDMI, Hardware Accelleration oder Wireless-Receiver für x360-Pad-Fernstürig. neusti Wlan-Standards und LAN-Schnittstelle ghöred bi Intel zur Grundusstattig, Tastatur, Screen, usreichend Grafikpower und besti treiber unterstützig au für Linux, isch alles debi. enorm leise und mini-Stromverbrauch ghört au dezue, zudem chamers überall mitneh. istecke und loslege! so mues es sy.
Benutzeravatar
NRG
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 375
Registriert: 07 Nov 2010 00:33
Tradingpunkte:
Trading points plus
7
Trading points minus
0

Re: AW: Mediacenter

Beitragvon TypeJ » 07 Jan 2014 06:36

Jones hat geschrieben:
TypeJ hat geschrieben:ps3 mit plex ufem pc
isch bi 1080p über wlan leider ned würklich guet...


Liegt das a plex oder nid eher am router? was hesch füres wlan?


lol, es lieht garantiert ade ps3, router isch porno
:lol:
Benutzeravatar
TypeJ
The(G)net - Redakteur
The(G)net - Redakteur
 
Beiträge: 41705
Registriert: 23 Jan 2003 08:51
Tradingpunkte:
Trading points plus
134
Trading points minus
3

Re: AW: Mediacenter

Beitragvon TypeJ » 07 Jan 2014 06:36

Uriel hat geschrieben:
Jones hat geschrieben:
TypeJ hat geschrieben:ps3 mit plex ufem pc
isch bi 1080p über wlan leider ned würklich guet...


Liegt das a plex oder nid eher am router? was hesch füres wlan?


Es liit am Wireless vo de PS3, wo nur b/g beherrscht.

Ich setz en gwöhnliche PC ii, mit XBMC und emberMM. Da mir die integrierte Medieplayer ke Freud mached, verwend ich MPC-HC und madVR /LAV Splitter. Macht schöns Upscaling und Bitstream für mini DTS HD Rips.

Falls gwünnscht chan ich mal Tutorials für das Züüg zemesueche


ja please!!!
:lol:
Benutzeravatar
TypeJ
The(G)net - Redakteur
The(G)net - Redakteur
 
Beiträge: 41705
Registriert: 23 Jan 2003 08:51
Tradingpunkte:
Trading points plus
134
Trading points minus
3

Re: Mediacenter

Beitragvon TypeJ » 07 Jan 2014 06:38

NRG hat geschrieben:Ultrabook mit Intel Core i5 (allrounder für arbeit und freizyt, min einzige benötigte PC) und "xbmc" zäme mit ext. USB3-Festplatte (2,5 Zoll Wechselgehäuse). lauft alles und immer problemlos, inkl. schnickschnack wie HDMI, Hardware Accelleration oder Wireless-Receiver für x360-Pad-Fernstürig. neusti Wlan-Standards und LAN-Schnittstelle ghöred bi Intel zur Grundusstattig, Tastatur, Screen, usreichend Grafikpower und besti treiber unterstützig au für Linux, isch alles debi. enorm leise und mini-Stromverbrauch ghört au dezue, zudem chamers überall mitneh. istecke und loslege! so mues es sy.



jedesmal:
laptop an tv stecke
externi feschtplatte istecke
ufefahre
film luege
laptop uszieh, externi platte versorge

..isch echli müehsam
:lol:
Benutzeravatar
TypeJ
The(G)net - Redakteur
The(G)net - Redakteur
 
Beiträge: 41705
Registriert: 23 Jan 2003 08:51
Tradingpunkte:
Trading points plus
134
Trading points minus
3

Re: Mediacenter

Beitragvon Xinobrax2 » 07 Jan 2014 07:24

Sowiso, wennt es mobils Mediacenter wotsch chasch ja grad so guet s Handy neh. Handy ad Dockingstation, externi HD aschlüsse, Pico-Beamer aschlüsse und fertig.
Xinobrax2
Serious Hardcore Gamer
Serious Hardcore Gamer
 
Beiträge: 5662
Registriert: 13 Mai 2013 14:41
Tradingpunkte:
Trading points plus
0
Trading points minus
0

Re: Mediacenter

Beitragvon NRG » 07 Jan 2014 09:56

TypeJ hat geschrieben:
NRG hat geschrieben:Ultrabook mit Intel Core i5 (allrounder für arbeit und freizyt, min einzige benötigte PC) und "xbmc" zäme mit ext. USB3-Festplatte (2,5 Zoll Wechselgehäuse). lauft alles und immer problemlos, inkl. schnickschnack wie HDMI, Hardware Accelleration oder Wireless-Receiver für x360-Pad-Fernstürig. neusti Wlan-Standards und LAN-Schnittstelle ghöred bi Intel zur Grundusstattig, Tastatur, Screen, usreichend Grafikpower und besti treiber unterstützig au für Linux, isch alles debi. enorm leise und mini-Stromverbrauch ghört au dezue, zudem chamers überall mitneh. istecke und loslege! so mues es sy.



jedesmal:
laptop an tv stecke
externi feschtplatte istecke
ufefahre
film luege
laptop uszieh, externi platte versorge

..isch echli müehsam


duured 2 sekunde wenn alles am docking-platz isch (de fernseh verschiebsch ja nie) und de pc (wie immer) lauft. selbst en restart (bim xbmc mängisch nötig) duuured nur 14 sekunde mit abe und ufefahre.
Aber isch scho klar, dass es ultrabook relativ tüür isch und nid jede das darf für Arbeit bruche resp. uf Firma absch(r)iebe. wenn aber qualität wotsch und ein computer für alles, denn lohnt sich das 1000-mal, spart enorm viel zyt mit backup/unterhalt, isch super produktiv und nachhaltig, ansatt jedes jahr mehreri PC ersetze.
Benutzeravatar
NRG
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 375
Registriert: 07 Nov 2010 00:33
Tradingpunkte:
Trading points plus
7
Trading points minus
0

Re: Mediacenter

Beitragvon TypeJ » 07 Jan 2014 10:33

aso i han es macbook und en pc
aber mini medie stream i glich lieber über es NAS mittels plex, han eifach ka bock hd's umstecke oder immer de macbook an tv zhenke

isch aber fair wenn du das eso easy findsch, logisch isches nix schwierigs aber ich bin eifach en fuhle siech :lol:
:lol:
Benutzeravatar
TypeJ
The(G)net - Redakteur
The(G)net - Redakteur
 
Beiträge: 41705
Registriert: 23 Jan 2003 08:51
Tradingpunkte:
Trading points plus
134
Trading points minus
3

Re: Mediacenter

Beitragvon Pombaer » 07 Jan 2014 11:07

Füre täglech gebruuch (surfe etc.) bruchi nurno dr PC am TV im Wohnzimmer mit dere Tastatur http://www.amazon.de/Hama-00053815-Uzza ... a+tastatur + Windows 8 ufere SSD.

Für mi z gäbigschte, chasch direkt abelade und Filme/Serie luege bzw. Musik lose.
Benutzeravatar
Pombaer
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 676
Registriert: 11 Jan 2009 08:55
Tradingpunkte:
Trading points plus
6
Trading points minus
0

Re: Mediacenter

Beitragvon Astroboy » 07 Jan 2014 11:15

HTPC @ Win7 mit Plex. Plus Harmony Ultimate, woni dr HTPC/Plex (plus no tuusig angeri Sache) stüüre (inkl. Philips Hue Lampe). Muus und Tastatur bruuchi nur no selte; Config-Züg machi via Remote vom Desktop uus. Abeglade wird aues automatisch, gspise wird dr HTPC dürne Syno DS212+. Bi sit paar Wuche ändlech amne Punkt aacho, woni cha abhocke, aala und guet isch.
Benutzeravatar
Astroboy
Cowboy
Cowboy
 
Beiträge: 3574
Registriert: 04 Aug 2009 12:29
Tradingpunkte:
Trading points plus
26
Trading points minus
0

Re: Mediacenter

Beitragvon randy » 07 Jan 2014 11:54

bald d steambox vo alienware :kicher:
Bild
Benutzeravatar
randy
The(G)Forum Moderator
The(G)Forum Moderator
 
Beiträge: 17343
Registriert: 05 Mär 2002 19:49
Wohnort: BS/BE
Tradingpunkte:
Trading points plus
182
Trading points minus
0

Re: Mediacenter

Beitragvon Shadow » 07 Jan 2014 11:56

plex.

uf jedem client plex home cinema und/oder plex app installiert. meh bruchi nöd.

falls ich en TV hät, denn eine mit Plex oder zuesätzlich en Apple TV. meh bruchsch au nöd. aber ich han ja kein TV :)
Cheers, SHADOW
Administrator > | The(G)Forum | The(G)Net | GNN.ch |

| XBL: shady2442 | PSN: Lando2442 | Wii U: Shadow2442 | For Sale Stuff! | http://old.thegforum.ch | PCE Daisakusen - we luv PCE!


Bild
Benutzeravatar
Shadow
Administrator
Administrator
 
Beiträge: 51259
Registriert: 04 Mär 2002 19:18
Wohnort: Zürich, Switzerland
Tradingpunkte:
Trading points plus
485
Trading points minus
2

Re: Mediacenter

Beitragvon TypeJ » 07 Jan 2014 12:06

apple tv müestisch aber hacke oder zumindescht isches ufwändig und dumm..leider!

ich überleg mir ebe starch obi ned au en htpc will zuetue! de hed sich das erlediged mit em Fläschähals PS3

washend ihr so für HTPC's im Isatz???
:lol:
Benutzeravatar
TypeJ
The(G)net - Redakteur
The(G)net - Redakteur
 
Beiträge: 41705
Registriert: 23 Jan 2003 08:51
Tradingpunkte:
Trading points plus
134
Trading points minus
3

Re: Mediacenter

Beitragvon Astroboy » 07 Jan 2014 12:15

Antec Fusion Remote, mitere stromsparende CPU (Phenom X2) und irgendemne USB3.0-mATX-Board.
Bild
Benutzeravatar
Astroboy
Cowboy
Cowboy
 
Beiträge: 3574
Registriert: 04 Aug 2009 12:29
Tradingpunkte:
Trading points plus
26
Trading points minus
0

Re: Mediacenter

Beitragvon NRG » 07 Jan 2014 12:44

Plex häd cooli Features, aber isch en blackbox ohne open source, drum scheidet das für mich von vornherein us.
Benutzeravatar
NRG
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 375
Registriert: 07 Nov 2010 00:33
Tradingpunkte:
Trading points plus
7
Trading points minus
0

Re: Mediacenter

Beitragvon Shadow » 07 Jan 2014 13:20

TypeJ hat geschrieben:apple tv müestisch aber hacke oder zumindescht isches ufwändig und dumm..leider!

ich überleg mir ebe starch obi ned au en htpc will zuetue! de hed sich das erlediged mit em Fläschähals PS3

washend ihr so für HTPC's im Isatz???


nei schicksch es via airplay direkt vom iphone ipad uf dä apple tv, das lauft sensationell.

alle content via handy.... oder tablet, bruche nöd no meh komischi hardware... echt nöd, und scho gar kei setup box... apple tv würdi sogar hinde an tv chlebe und fertig isch...
Cheers, SHADOW
Administrator > | The(G)Forum | The(G)Net | GNN.ch |

| XBL: shady2442 | PSN: Lando2442 | Wii U: Shadow2442 | For Sale Stuff! | http://old.thegforum.ch | PCE Daisakusen - we luv PCE!


Bild
Benutzeravatar
Shadow
Administrator
Administrator
 
Beiträge: 51259
Registriert: 04 Mär 2002 19:18
Wohnort: Zürich, Switzerland
Tradingpunkte:
Trading points plus
485
Trading points minus
2

Re: Mediacenter

Beitragvon TypeJ » 07 Jan 2014 13:38

ich find ebe de umweg na recht dumm...

videos lieged ufem NAS, Plex server lauft ufem PC
Vo det gahts wie WLAN ufs Ipad, und vom IPAD wie WLAN uf Apple TV

das chan gar nid guet laufe!
:lol:
Benutzeravatar
TypeJ
The(G)net - Redakteur
The(G)net - Redakteur
 
Beiträge: 41705
Registriert: 23 Jan 2003 08:51
Tradingpunkte:
Trading points plus
134
Trading points minus
3

Re: AW: Mediacenter

Beitragvon Jones » 07 Jan 2014 17:28

TypeJ hat geschrieben:washend ihr so für HTPC's im Isatz???


Also ig hamer de ASUS VivoPC VC60 bstellt. i3 cpu, 4gb ram, win 8.1. Sött gem. mine 'recherche' easy länge zum xbmc mit skins u add-ons flüssig z'betriebe! Morn wenni wieder deheim bi wirds igrichtet! :sabber:

No more sleepy raspberry xbmc! :lol:
Benutzeravatar
Jones
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 16552
Registriert: 23 Jan 2003 09:03
Wohnort: Raccoon City
Tradingpunkte:
Trading points plus
84
Trading points minus
0

Nächste

Zurück zu Tech & Nerds & Geeks

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 6 Gäste