Sega Saturn Rhea / Phoebe

Hier geht's um Classics!

Moderatoren: mr.raw, Tatsujin

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon Reinforced » 04 Mai 2020 16:50

so rein vode ladezyyte isch es schins fasch glich ev. 5 sekunde schnäller bim startup aber nachher quasi 1:1 CD Bus isch halt beschränkt

aber PSU sig im fall doch nid gfärdet wie bim Dreamcast? wo hesch du gläse dases dswarm wird?

mhm chauffe oder uf Videoslot dings warte? chunnt das überhaupt mal...
3DS Gamertag:
Reinforced
3668 - 7842 - 9771
Benutzeravatar
Reinforced
TOAPLAN Forever!
TOAPLAN Forever!
 
Beiträge: 22240
Registriert: 05 Mär 2002 16:45
Tradingpunkte:
Trading points plus
138
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon joe_higashi » 05 Mai 2020 06:36

wegm dreamcast ueberhitze (https://retrogamesultra.com/2019/02/17/ ... and-setup/) ->With the GD-ROM gone, the 12V rail that powered it is no longer having that draw on it, so can output up to 14V, causing your Dreamcast to get very, very hot, and may shorten the lifespan of components.

ich wuer ufm saturn e nume e handvoll games welle game (wo nid uf d ps1 usecho sind), s eint oder andere woni nanig kenne mal usprobiere, d rescht sind alles spieli woni fruehner mal gha han. d ladeziete sind mer relativ egal. bi mir wirds zimli sicher d Terraonion MODE werde. aber ich bruch als ersts wieder en saturn wo funktioniert. bi beidne woni di heime han tuet tuets eine oder andere nuem richtig. hol mer naeschsts jahr wenni uf osaka gange en jp saturn (oder uf d winter ane per ebay en guenstige) und chauf mer den na e psu und den soetts passe.

das mitm videoslot chund sicher au, aber ebe..det wirsch wieder muesse warte uf d firmware updates. d kolleg wo sonen psio fuerd ps1 het, spielt eigentlich wenn den immer brennti discs oder ab und zue mal was per psio. fuer ihn ischs in erster linie drum gange d original games nuem zbruche.
Benutzeravatar
joe_higashi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 448
Registriert: 11 Dez 2019 11:27
Wohnort: 8055 Zürich
Tradingpunkte:
Trading points plus
0
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon turntablism » 05 Mai 2020 10:28

Will jetzt au mal en dc umbaue.
Isch e japanischi und s netzteil fehlt.
Möcht es netzteil ibaue und en gdemu.
Frag: gaht das psu-pico netzteil in kombination mit dem china gdemu vo ebay ?
Benutzeravatar
turntablism
Serious Hardcore Gamer
Serious Hardcore Gamer
 
Beiträge: 10077
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Tradingpunkte:
Trading points plus
40
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon joe_higashi » 05 Mai 2020 10:36

sali ich han genau das bstellt und funktioniert ohni problem (d dude isch au recht fruendlich went frage hesch) https://www.ebay.com/itm/Sega-Dreamcast ... SwWl5ds1oF

gdemu hani das bstellt https://www.amazon.de/Bewinner-Simulati ... WSRJ960E4F
(MCLseller Für DC Game Machine GDEMU Optisches Laufwerk Simulationsplatine für VA1 SEGA Dreamcast DC Game Machine DC-Konsolenplatine, schnelle Lesege
Verkauft von: 6742sunshine
Zustand: Neu)

d stromadapter findi leide imine mails nuem (muessti namal luege)

-----update----

han ez d Terraonion MODE bstellt..200 euro na ohni tax..gib den s feedback sobald ich en han :vortex:

Order details
Order: XXXXXX Placed on 05/08/2020 08:29:17

Payment: Credit Card
Benutzeravatar
joe_higashi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 448
Registriert: 11 Dez 2019 11:27
Wohnort: 8055 Zürich
Tradingpunkte:
Trading points plus
0
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon joe_higashi » 08 Mai 2020 11:29

weiss eine was d unterschied jewils isch bi d redump saturn games wenn ide chlammere 1, 2,3, 10, R staht?

z.b

Albert Odyssey Gaiden - Legend of Eldean (Japan) (1M).zip
Albert Odyssey Gaiden - Legend of Eldean (Japan) (2M).zip
Albert Odyssey Gaiden - Legend of Eldean (Japan) (3M).zip
Street Fighter Collection (Europe) (Disc 1) (R).zip

r = revision?
1 = 1mb ram?
Benutzeravatar
joe_higashi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 448
Registriert: 11 Dez 2019 11:27
Wohnort: 8055 Zürich
Tradingpunkte:
Trading points plus
0
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon Reinforced » 10 Mai 2020 08:11

Bim Dreamcast hani glaubs mal müesse so Zündhölzli is netzteil stecke will schüsch en wackelkontakt het gha und die ganz zyyt en reset gmacht het.

Da wärs glaub eh am beschte es externs ds bsorge :lol:
3DS Gamertag:
Reinforced
3668 - 7842 - 9771
Benutzeravatar
Reinforced
TOAPLAN Forever!
TOAPLAN Forever!
 
Beiträge: 22240
Registriert: 05 Mär 2002 16:45
Tradingpunkte:
Trading points plus
138
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon joe_higashi » 11 Mai 2020 06:21

haha falls na s original netzteil bruchsch, het na 3 stuck (zwei pal und 1 ntsc)..

aber holsch dr besser e psu fuerd dreamcast :mrgreen: ..fuer d saturn brucht mer glaubs echt kei neui psu..ich lans mal so und teste den wies/obs lauft mitm mode.

------

frage, han grad glese das d mode nur di hz usgit wot konsole het (z.b went en pal saturn hesch, git er went kein switch hesch nume 50hz) went also 60hz games ufere 50hz konsole spielsch, ischs doch buggy sowie noed full screen?

2. wenn ich e jap saturn konsole nim di chan ja im gegesatz zur us konsole 50/60hz signal verarbeite. mitm spannigswandler (https://www.digitec.ch/de/s1/product/go ... 0?tagIds=0 dae hani) checkt den d japan konsole wenni es 50hz game spiele das es 50hz isch oder mussi det au en switch ibaue damits das checkt?

danke wenn mer das eine beantworte chan. :vortex:
Benutzeravatar
joe_higashi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 448
Registriert: 11 Dez 2019 11:27
Wohnort: 8055 Zürich
Tradingpunkte:
Trading points plus
0
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon Reinforced » 11 Mai 2020 16:13

ha nie en PAL Saturn gha.

was anders ha ersch grad das geile Teil für de Gamecube entdeckt het das scho öpper teschtet ? de Memory Slot isch zlangsam für vili games das gseht nach ere ultimative lösig us

Bild
Bild
3DS Gamertag:
Reinforced
3668 - 7842 - 9771
Benutzeravatar
Reinforced
TOAPLAN Forever!
TOAPLAN Forever!
 
Beiträge: 22240
Registriert: 05 Mär 2002 16:45
Tradingpunkte:
Trading points plus
138
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon XYBOT » 12 Mai 2020 00:29

gseht geil us

bruchsch no e bootdisk/xeno-mod und swiss-dvd um uf de SD2SP2 zuezgriife

ich spile zur ziit gc isos uf em crackte wii mit hdmi ;)
Benutzeravatar
XYBOT
c'est mamifigg
c'est mamifigg
 
Beiträge: 15849
Registriert: 05 Mär 2002 19:28
Tradingpunkte:
Trading points plus
219
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon sirarthur » 12 Mai 2020 06:04

Wie machsch das mit HDMI vom Wii, gitts en Mod? Wii bruch ich au für GC Games, eigentlich nur no über Nintendont. HDMI wär aber interessant.
Benutzeravatar
sirarthur
Pro Gamer Advanced
Pro Gamer Advanced
 
Beiträge: 2427
Registriert: 23 Okt 2002 18:26
Tradingpunkte:
Trading points plus
138
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon joe_higashi » 12 Mai 2020 06:10

bim saturn wirdi e nume 60hz games welle spiele aber es gaht ums prinzip :mrgreen:..wirds den ja choene usprobiere, soett afang juni oder mitti juli usglieferet werde.

vom gamecube mod hani s video gseh, gseht nice us..chund au immer wieder was per firmware (https://www.retrorgb.com/?s=+SD2SP2+)

wenni bock uf gamecube games han nutzi au d wiiu und nintendont..wenni richtigs retro feeling bruche, nutzi d hmdi zu scart konverter und force 480p ufd roehre..funtioniert super.

zum wii mit hdmi chasch da was lese https://www.retrorgb.com/?s=hdmi+wii
Benutzeravatar
joe_higashi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 448
Registriert: 11 Dez 2019 11:27
Wohnort: 8055 Zürich
Tradingpunkte:
Trading points plus
0
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon Reinforced » 12 Mai 2020 17:42

XYBOT hat geschrieben:gseht geil us

bruchsch no e bootdisk/xeno-mod und swiss-dvd um uf de SD2SP2 zuezgriife

ich spile zur ziit gc isos uf em crackte wii mit hdmi ;)


ja xeno kenni au!

Ufem wii chani au forced uf 480p spile via componet cable aber original gamecube isch ebe scho dr shizzle :D han 130.- zahlt nur fürs terminal-d Kabel nachher eifach no component adapter günschtig kauft.
3DS Gamertag:
Reinforced
3668 - 7842 - 9771
Benutzeravatar
Reinforced
TOAPLAN Forever!
TOAPLAN Forever!
 
Beiträge: 22240
Registriert: 05 Mär 2002 16:45
Tradingpunkte:
Trading points plus
138
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon joe_higashi » 13 Mai 2020 13:57

di guete sache choschtet was :mrgreen:

hetpaar richtig gueti titel ghae fuer d gamecube..s auto modellista spieli huet na gerne und suscht halt szuegs vo nintendo selber..s turtles hani au na als s geils game in erinnerig :1thumb:
Benutzeravatar
joe_higashi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 448
Registriert: 11 Dez 2019 11:27
Wohnort: 8055 Zürich
Tradingpunkte:
Trading points plus
0
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon Reinforced » 13 Mai 2020 16:44

ja ha no huufe nachhol bedarf lang nid alles gseh ufem cube.

D Wii han scho ewigs nüme gmoddet öppe so 2010. D Ios sind nüme ufem neuschte Stand aber lauft ja alles warum no uf nintendont upgrade?
Wii-U mod sötti omal no in ahgriff näh wäg hdmi out!
3DS Gamertag:
Reinforced
3668 - 7842 - 9771
Benutzeravatar
Reinforced
TOAPLAN Forever!
TOAPLAN Forever!
 
Beiträge: 22240
Registriert: 05 Mär 2002 16:45
Tradingpunkte:
Trading points plus
138
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon joe_higashi » 14 Mai 2020 14:12

die weniger bekannte titel sind au recht nice, z.b alien hominid, ultimate muscle, eternal darkness, doshin the giant und evolution skateboarding unbedingt mal zocke.

han uf d wii damals wenig bis gar noed gamet. wenn den mal s mario oder so. :vortex:

nintendont het paar zuesasetzlichi goodies wie z.b dasd ufm wiiu pad chasch d gamecube games spiele + es werdet au anderi controller unstützt (ps4 controller oder au bi d fightgames gaht en arcadestick zum spiele per usb) au na 60hz patches bi 50hz pal games usw.

bruchsch nume haxchi..gaht au mit d aktuellschte firmware ufm wiiu :1thumb:
Benutzeravatar
joe_higashi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 448
Registriert: 11 Dez 2019 11:27
Wohnort: 8055 Zürich
Tradingpunkte:
Trading points plus
0
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon turntablism » 18 Mai 2020 11:04

Passt ja nöd i das topic aber mer händs ja scho devoo gha...also s redream psu hani überchoo aber de gdemu noned. Hät das gnueg power au wenn no s gd laufwerk drin isch ? Oder isch das nur in kombi mit em gdemu ?

Isch ja recht winzigs teili :herzli:
Benutzeravatar
turntablism
Serious Hardcore Gamer
Serious Hardcore Gamer
 
Beiträge: 10077
Registriert: 14 Feb 2011 12:20
Wohnort: Zürcher Unterländer Dräcksloch
Tradingpunkte:
Trading points plus
40
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon joe_higashi » 18 Mai 2020 12:54

chund druff a was fuernes netzteil agschlosse hesch..ich han zuesaetzlich sones fetts teil bstellt gha..weiss nid wieviel v (aber sicher meh als 12v 3a)..das hani bevor d gdemu cho isch na gmacht gha und bitzli (max.2h am stuck gamet) mitm laufwerk drin.
-> wenns sicher wuesse wotsch, schrieb dem redream typ uf ebay

d psu isch :1thumb:
Benutzeravatar
joe_higashi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 448
Registriert: 11 Dez 2019 11:27
Wohnort: 8055 Zürich
Tradingpunkte:
Trading points plus
0
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon Reinforced » 19 Mai 2020 19:40

bi schwär am überlege de Fenrir dsbstelle... aber hät viel lieber e Combolösig mit CD Drive.

Ha hüt füre Gamecube de SD2SP2 becho. Geils teil funktioniert beschtens in Swiss 0.5. Krass wie viel besser de Gamecube mit Component out usgseht als via Wii. Öbs Wii Component Kabel ev. schlächt isch?!
Wii-U mit HDMI wär no interessant wies im verglich ugseht
3DS Gamertag:
Reinforced
3668 - 7842 - 9771
Benutzeravatar
Reinforced
TOAPLAN Forever!
TOAPLAN Forever!
 
Beiträge: 22240
Registriert: 05 Mär 2002 16:45
Tradingpunkte:
Trading points plus
138
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon joe_higashi » 27 Mai 2020 06:15

bstellsch dr lieber ez d fenrir..sobalds den wieder usverchauft sind zahlsch di dumm und daemlich..

lasch 1 konsole original und di ander tuesch modde..bin zimli gspannt uf d mode wo den gli soett cho (vorfreud :panik: )

nice!soett recht guet funktioniere mitm swiss-tool. au staendig updates, wases guets zeiche isch.
mag mi nuem erinnere ad wii-gamecube ziete..hans aber noed als schlecht empfunde gha damals :mrgreen:
ich spiel ab und zue ufm wiiu halt per nintendont gamecube games...gwuessi 480p games gsehnd super us (find d wiiu eignet sich perfekt fuer wii, gamecube und wiiu games, leider halt kei 240p output fuer retroarch stuff) schade isch nume dases nur e handvoll gueti wiiu titel ghae het.
Benutzeravatar
joe_higashi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 448
Registriert: 11 Dez 2019 11:27
Wohnort: 8055 Zürich
Tradingpunkte:
Trading points plus
0
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon Reinforced » 03 Jun 2020 19:49

vo dem hemer no nid gredt odr? choscht chli meh als de Fenrir isch au zu meh images kompatibel

https://shop.terraonion.com/en/home/17- ... n_ODE.html
3DS Gamertag:
Reinforced
3668 - 7842 - 9771
Benutzeravatar
Reinforced
TOAPLAN Forever!
TOAPLAN Forever!
 
Beiträge: 22240
Registriert: 05 Mär 2002 16:45
Tradingpunkte:
Trading points plus
138
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon joe_higashi » 04 Jun 2020 06:19

hends mal churz agschnitte :mrgreen:

han mer vor paar wuche genau so eine vorbstellt..usschlaggebend isch gsi, daser 100% all saturn wie au dc games unterstützt..plus chasch pseudo saturn kai und au d videocharte nutze (fuer die wenige titel wo das bruchet)..und s gui gseht mega us..mitm cover-flow, in game-reset usw.

das woni bisher a videos gseh han uf twitter macht echt en super idruck.
Benutzeravatar
joe_higashi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 448
Registriert: 11 Dez 2019 11:27
Wohnort: 8055 Zürich
Tradingpunkte:
Trading points plus
0
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon Reinforced » 05 Jun 2020 18:46

joe_higashi hat geschrieben:in game-reset


das isch es killer argument grad wenn viel wosch ahteschte und konsole nid grad näbedrah isch!

action replay wird au unterstützt? meh wäg de saves übere kopiere etc. ohni müesse e batterie drinne dsha. und natürli 1+4mb ram support!
3DS Gamertag:
Reinforced
3668 - 7842 - 9771
Benutzeravatar
Reinforced
TOAPLAN Forever!
TOAPLAN Forever!
 
Beiträge: 22240
Registriert: 05 Mär 2002 16:45
Tradingpunkte:
Trading points plus
138
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon joe_higashi » 08 Jun 2020 06:07

ja findi au nice, mitm in-game reset. + d 1+4mb ram support funktioniert ohni problem. action replay saves hani na nuet glese. cheatdatebank funtioniert wahrschindli scho ueber d pseudo kai oder hend e eigeni engine. bin mal gspannt obi vorab s manual bechume zum lese. den chani na paar facts poste.
Benutzeravatar
joe_higashi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 448
Registriert: 11 Dez 2019 11:27
Wohnort: 8055 Zürich
Tradingpunkte:
Trading points plus
0
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon joe_higashi » 08 Jun 2020 07:39

Benutzeravatar
joe_higashi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 448
Registriert: 11 Dez 2019 11:27
Wohnort: 8055 Zürich
Tradingpunkte:
Trading points plus
0
Trading points minus
0

Re: Sega Saturn Rhea / Phoebe

Beitragvon Reinforced » 08 Jun 2020 16:43

merci dämfall geits mit AR.
3DS Gamertag:
Reinforced
3668 - 7842 - 9771
Benutzeravatar
Reinforced
TOAPLAN Forever!
TOAPLAN Forever!
 
Beiträge: 22240
Registriert: 05 Mär 2002 16:45
Tradingpunkte:
Trading points plus
138
Trading points minus
0

VorherigeNächste

Zurück zu Retro Games / Konsolen & Arcade

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 4 Gäste