Scart Box

Hier geht's um Classics!

Moderatoren: mr.raw, Tatsujin

Scart Box

Beitragvon sosh_85 » 11 Feb 2018 21:27

Hallo zämme

https://www.ebay.ch/itm/Audio-Video-Sel ... SwyjJZ2RgS

esch so was Hui oder Pfui ?

:mrgreen:
SNK <3
Benutzeravatar
sosh_85
Gamer Advanced
Gamer Advanced
 
Beiträge: 1272
Registriert: 13 Nov 2016 13:22
Tradingpunkte:
Trading points plus
49
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon geosnow » 11 Feb 2018 21:33

diä sind glaubs au besser worde.
Benutzeravatar
geosnow
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 30898
Registriert: 06 Mär 2002 08:44
Tradingpunkte:
Trading points plus
419
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon m.o.terra kaesi » 12 Feb 2018 00:47

Häd grad chürzlich öpert do fasch sgliche gfrogt imene topic.
Finds grad ned.
16-Bit forever! :sabber:
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 6300
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Neo Kobe City
Tradingpunkte:
Trading points plus
42
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon sirarthur » 12 Feb 2018 09:21

ja isch im tech und im veraufstopic ersch grad Thema gsii. Hama AV 100S wird vo vielne empfohle, ich haan jetzt aus so eini und bin sehr zfriede. Vorher hani so silbrigi Vivanco Umschaltbox gha, dött isch aber s'Signal massiv schlächter worde. Hama isch guet und gitts z.T. sehr günstig.
Benutzeravatar
sirarthur
Pro Gamer Advanced
Pro Gamer Advanced
 
Beiträge: 2300
Registriert: 23 Okt 2002 18:26
Tradingpunkte:
Trading points plus
135
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon sosh_85 » 12 Feb 2018 12:34

okey :-) ev klapper ich 1-3 brockis ab [emoji5]

danke für info [emoji1362]
SNK <3
Benutzeravatar
sosh_85
Gamer Advanced
Gamer Advanced
 
Beiträge: 1272
Registriert: 13 Nov 2016 13:22
Tradingpunkte:
Trading points plus
49
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon geosnow » 12 Feb 2018 15:00

das gfindsch aber nöd so viel imene brocki. da isch d wahrschiinlichkeit höcher en neo geo zfinde.
Benutzeravatar
geosnow
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 30898
Registriert: 06 Mär 2002 08:44
Tradingpunkte:
Trading points plus
419
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon sirarthur » 12 Feb 2018 16:03

Die gits ja au no neu und choscht nöd alli welt....han mini aber usem Brocki, en NeoGeo hani leider noni im Brocki gfunde, es hett e fäng fasch kei Game Stuff meh i de Brockis (uf jede fall in Züri)..
Benutzeravatar
sirarthur
Pro Gamer Advanced
Pro Gamer Advanced
 
Beiträge: 2300
Registriert: 23 Okt 2002 18:26
Tradingpunkte:
Trading points plus
135
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon m.o.terra kaesi » 13 Feb 2018 15:32

sirarthur hat geschrieben:Die gits ja au no neu und choscht nöd alli welt....han mini aber usem Brocki, en NeoGeo hani leider noni im Brocki gfunde, es hett e fäng fasch kei Game Stuff meh i de Brockis (uf jede fall in Züri)..


Ha no niä öpis gschiihts imene CH Brocki gfonde.
PS1 und PS2 shizzle ond wänns höch chond mol en Game & Watch.
16-Bit forever! :sabber:
Benutzeravatar
m.o.terra kaesi
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 6300
Registriert: 09 Mär 2002 12:36
Wohnort: Neo Kobe City
Tradingpunkte:
Trading points plus
42
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon mr.raw » 13 Feb 2018 15:48

die sinn eifach nid RGB fähig...da billig shizzle...
luegsch, will, wenn alli 3, oder scho nur 2 scart iigsteckt hesch, hesch scho e Qualitätsverluscht = Bild wird minim dunkler. Ha ich friener GHASST und bi denne uff das Teil vo Wolfsoft druffgsprunge. Koschtet halt e chli aber isch 1A Quali.

edit: stoht zwar druff, dass sie rgb tauglich sind...aber, als ich damals de umbauti MD uff 60hz umgschaltet ha, isch s Bild s/w gsi. Au bim Jp. Saturn isch s Bild s/w gsi.
Benutzeravatar
mr.raw
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 9583
Registriert: 05 Mär 2002 23:37
Wohnort: Basel Stadt
Tradingpunkte:
Trading points plus
98
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon sosh_85 » 13 Feb 2018 17:48

mr.raw hat geschrieben:die sinn eifach nid RGB fähig...da billig shizzle...
luegsch, will, wenn alli 3, oder scho nur 2 scart iigsteckt hesch, hesch scho e Qualitätsverluscht = Bild wird minim dunkler. Ha ich friener GHASST und bi denne uff das Teil vo Wolfsoft druffgsprunge. Koschtet halt e chli aber isch 1A Quali.

edit: stoht zwar druff, dass sie rgb tauglich sind...aber, als ich damals de umbauti MD uff 60hz umgschaltet ha, isch s Bild s/w gsi. Au bim Jp. Saturn isch s Bild s/w gsi.


demfall lieber en türi käufe
SNK <3
Benutzeravatar
sosh_85
Gamer Advanced
Gamer Advanced
 
Beiträge: 1272
Registriert: 13 Nov 2016 13:22
Tradingpunkte:
Trading points plus
49
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon Panther » 13 Feb 2018 17:49

Raw stimmt, au RGB heisst nit das die guet sind. Ha au 2 billig (hanma glaub) und de alti Scartswitch vom Wolfsoft (falls öber no eine will loswerde hier!) Mit de hanma hani ganz klar s schlächtere Bild, noise dinne, usgfranzts RGB.
Benutzeravatar
Panther
Pro Gamer Advanced
Pro Gamer Advanced
 
Beiträge: 2200
Registriert: 25 Sep 2008 08:59
Tradingpunkte:
Trading points plus
8
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon fifi » 13 Feb 2018 21:04

hmm das mit em dünkler werde wenn meh als eine beleiht isch, muesi mal uscheke.
mr.raw du häsch aber nöd glichziitig verschiedni console am laufe wo drah hanged ?
Benutzeravatar
fifi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 256
Registriert: 06 Jul 2016 17:34
Tradingpunkte:
Trading points plus
9
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon mr.raw » 14 Feb 2018 08:27

fifi hat geschrieben:mr.raw du häsch aber nöd glichziitig verschiedni console am laufe wo drah hanged ?

Nei, die laufe nid gliichzittig. Nur, damals bi dr PS2 hesch es scho gmerkt kha, will die Konsole jo e StandBy funktion kha hett... Hesch dKonsole nid ganz abgschalte hesch bim andere Port scho es dünklers Bild kha. Das selbe zbs. bim LaserDisc oder VHS oder DVD Abspielgrät.
Au dr Reschtstrom wo im SNES vorhande isch länggt zbs. au scho um s Bild es müüh dünkler zmache.
Ich ha a mim damalige TV 2 Scart aaschlüss kha (nr.1 isch rgb fähig gsi, nr.2 nid) und bi jedem aaschluss so nes hama Teil dra kha. Es hett mi jedes mol extrem uffgreggt kha. Virtua Fighter verdunklet? Isch ganz extrem gsi (d Bildussgob vom Saturn isch sehr empfindlich ha i gmerkt). Nach dem 7er Teil vo Wolfsoft ha ich sPerfekte Bild kha. Hett aber au ca. 200.- koschtet damals.
Benutzeravatar
mr.raw
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 9583
Registriert: 05 Mär 2002 23:37
Wohnort: Basel Stadt
Tradingpunkte:
Trading points plus
98
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon Magnus » 14 Feb 2018 09:00

mr.raw hat geschrieben:
fifi hat geschrieben:mr.raw du häsch aber nöd glichziitig verschiedni console am laufe wo drah hanged ?

Nei, die laufe nid gliichzittig. Nur, damals bi dr PS2 hesch es scho gmerkt kha, will die Konsole jo e StandBy funktion kha hett... Hesch dKonsole nid ganz abgschalte hesch bim andere Port scho es dünklers Bild kha. Das selbe zbs. bim LaserDisc oder VHS oder DVD Abspielgrät.
Au dr Reschtstrom wo im SNES vorhande isch länggt zbs. au scho um s Bild es müüh dünkler zmache.
Ich ha a mim damalige TV 2 Scart aaschlüss kha (nr.1 isch rgb fähig gsi, nr.2 nid) und bi jedem aaschluss so nes hama Teil dra kha. Es hett mi jedes mol extrem uffgreggt kha. Virtua Fighter verdunklet? Isch ganz extrem gsi (d Bildussgob vom Saturn isch sehr empfindlich ha i gmerkt). Nach dem 7er Teil vo Wolfsoft ha ich sPerfekte Bild kha. Hett aber au ca. 200.- koschtet damals.


Seltsam, ich habe mehrere von diese HAMA 100S und stelle keinerlei Qualitätsverlust fest, auch wenn mehrere aneinander gechained sind.

Die Probleme treten mit genau diesem Modell auf? Oder einem anderen, welches automatisch zwischen den Inputs switched? Auf dem 100S gibt's ja auch einen RGB-Knopf den man aktivieren muss.
Magnus
Rookie Advanced
 
Beiträge: 171
Registriert: 27 Mai 2015 14:00
Tradingpunkte:
Trading points plus
10
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon mr.raw » 14 Feb 2018 10:57

Isch Johre her. Ha nur s Bild vo dem Switch gseh und alli Erinnerige sinn wieder uffkho :kicher: ....ich sett no 2 oder mehreri im Keller inere XXL Kabelkischte ha...weiss aber nid, ob die no gönd.
Ha damals nie uff de Typus glueget. Nur RGB gseh...das imene Scart Switch... und kauft (im ID)
Denn deheime gmerkt, dass die gar nid uff RGB trimmt sinn.
Benutzeravatar
mr.raw
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 9583
Registriert: 05 Mär 2002 23:37
Wohnort: Basel Stadt
Tradingpunkte:
Trading points plus
98
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon Magnus » 14 Feb 2018 11:11

mr.raw hat geschrieben:Isch Johre her. Ha nur s Bild vo dem Switch gseh und alli Erinnerige sinn wieder uffkho :kicher: ....ich sett no 2 oder mehreri im Keller inere XXL Kabelkischte ha...weiss aber nid, ob die no gönd.
Ha damals nie uff de Typus glueget. Nur RGB gseh...das imene Scart Switch... und kauft (im ID)
Denn deheime gmerkt, dass die gar nid uff RGB trimmt sinn.


Klar, die meisten billigen Scart Switches aus dem ID wählen die Videoquelle automatisch, daraus resultiert eigentlich immer eine Scheissqualität wenn mehrere Quellen vorhanden sind (auch standby, wie von Dir beschrieben), und viele sind zwar Scart aber nicht RGB-fähig, stimmt.

Dieses 100S Modell hat eben Knöpfe zur Auswahl der Quelle und ist eben ausnahmsweise zugleich günstig und gut :-D

Ah und der Switch auf dem Foto schaut dem zwar ähnlich, würde ich aber nicht kaufen. Ich hatte auch schon einige Switches die dann im Müll gelandet sind...
Magnus
Rookie Advanced
 
Beiträge: 171
Registriert: 27 Mai 2015 14:00
Tradingpunkte:
Trading points plus
10
Trading points minus
0

Re: Scart Box

Beitragvon sirarthur » 16 Feb 2018 19:12

Habe wie gesagt auch den Hama 100-S, hatte vorher versch. Scartverteiler, bei denen wurde das Bild dunkler, z.T. gingen z.B. Lightgun Games gar nicht mehr. Bei 100-S habe ich absolut keine Probleme Bildschärfe und Farben sind sehr gut, es gibt sicher noch besser Geräte, aber Preis/Leistung ist hier sehr gut.
Benutzeravatar
sirarthur
Pro Gamer Advanced
Pro Gamer Advanced
 
Beiträge: 2300
Registriert: 23 Okt 2002 18:26
Tradingpunkte:
Trading points plus
135
Trading points minus
0


Zurück zu Retro Games / Konsolen & Arcade

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: gio und 2 Gäste