Neo Geo AES Reparatur

Hier geht's um Classics!

Moderatoren: mr.raw, Tatsujin

Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon fifi » 09 Okt 2017 19:58

Dä Lone Wolf isch vor de GN no bi mir gsi, luschitg mir händ no usegfunde das mir 200m wiit vonenand wohned :)

Sis AES isch nachem hübsch mache nümme gange.

Orig Netzteil tot, MD netzteil aghänkt komischs Signal ufem TV, schmurzel Geruch vom MD NT :(
Bim Original isch wohl primärwicklig dure

Schnelle check Vcc nach GND -> 0 Ohm sprich kurschluss! Na also no wonder ;)

Ufgschrubed, verbognigs und falsch montierts Bottomshield wo gege PCB cho isch..

Usgräded so guets gange isch ohni hammer füreneh und beides butzt (isoplatte und bläch).

Nachli verschönerig weggno damit de powerswitch au wider normal zbediene isch ;)

PCB eleige gmesse infinity ohm zwüsched Vcc und GND :)

Wieder zämme gmecht back to life :)

ABER Sound Mono only, ha zerscht wackler in verdacht gha da wenni am Kabel gwackled han rechts teils churz usgfalle isch. Gemäss em Lone Wolf ischs neu und er chan sich das schwer vorstelle.

Beid endi ufgmacht siehe da:

Console siitig e brugg zwüsched em undbeleite (Pin 7) und C.Video weisse Litze (Pin 3) für was? Evlt nöd suuber glöted und das isch eifach zviel lot...

Scart siitig sbruune Audio Kabel uf rechte audio aglöted (die ghöri au) und was macht er mit links döt haut er GND druff und isolierts (orange litze). Reschtlichi GND verbindige hät er gmacht aber die hanged nöd am GND sondern frei...
Und s'Kabel hät nödmal e abschirmig... pffft!

WTF? Wär macht sowas, wo häsch das Kabel her Lone Wolf?

Isch ja Arcade den isch ja meischt nur mono aber für dihei bridge inne für pseudostereo genuss :)

Immerhin Glück gha und nix glitte vo de HW !

Geils klacki joyspad :D finid kool!
Dateianhänge
001.jpg
nöd guet..
002.jpg
dirty
0003.jpg
nasty
004.jpg
flat and clean again
006.jpg
pro gear und so
007.jpg
schnitz schnitz. yes, now we can switch!
008.jpg
brücken verbinden but why ?
009.jpg
funky scart!!!
Benutzeravatar
fifi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 256
Registriert: 06 Jul 2016 17:34
Tradingpunkte:
Trading points plus
9
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon Herr Rossi » 10 Okt 2017 05:32

Da wird mer grad schlecht weni so grusigi Kabel gseh. Wer macht so öpis? :-/
PRO: JA
CONTRA: NEIN
Neutral: JA und NEIN
Dagegen: Option 3
Stark dagegen: NEIN und Option 3
Benutzeravatar
Herr Rossi
Serious Hardcore Gamer
Serious Hardcore Gamer
 
Beiträge: 6835
Registriert: 30 Aug 2011 16:44
Tradingpunkte:
Trading points plus
26
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon Marco_in_motion » 10 Okt 2017 07:37

Fifler for Prez :1thumb:
geosnow hat geschrieben:du bisch eifach en guete mensch.
Mastler(P) hat geschrieben:du bisch eifach en guete mensch.
Benutzeravatar
Marco_in_motion
Joystick-Kampfsau
Joystick-Kampfsau
 
Beiträge: 7216
Registriert: 02 Feb 2011 22:52
Wohnort: Züri Oberland wills super isch
Tradingpunkte:
Trading points plus
51
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon geosnow » 10 Okt 2017 19:54

lol.

Häsch es MD netzteil mit 9-10v an es neo geo ghänkt, wo es 5v netzteil brucht. :typej:
Benutzeravatar
geosnow
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 30899
Registriert: 06 Mär 2002 08:44
Tradingpunkte:
Trading points plus
419
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon Lone Wolf » 10 Okt 2017 20:05

gar nid gseh de thread :) da chani mi also am marco aschlüsse, de fifler isch the man! er häts wüki im griff. han eigentlich scho denkt d'konsole seg im arsch. aber eigentlich bin ich ja de ass gsi will ichs falsch zämäpuzzlet han ahaha. also viele dank am nachbar fifi daser sich diä ziit gnoh hät zum de patient rette! :kuschel: konsole chumi denn mal go abhole am weekend oder so :) :panik:

zum kabel selber chani nur so viel sägä, dass es scho ewigs här isch sit ichs bstellt han. es isch ganz klar third party und isch mir damals empfohle worde. vo wäm ichs aber kauft han chani nüm sägä. wänns es müllkabel isch jenu. wie wotsch das als laie wüsse im vorus. jedefalls hanis nur 2-3 mal im isatz gha bevor ich konsole usenand gnoh han für es facelift. nacher isch ja ebe konsole nüme gange. kabel hät aber bis det ane verhebet.

jedefalls hani zuvor no es original neo geo fcg-9 kabel kauft usem usland und dänn isches au kaputt gsi. irgendwo en kabelbruch. han mer dänn s'retourschicke erspart und iwand will es eh nüt bracht het....

http://www.neostore.com/v/vspfiles/photos/960-3.jpg

das ding choschtet im handel über 100$ - würi niemals usgeh wills eifach schlicht overpriced isch. und en höche pris ellei macht bekanntlich no keis guets produkt us. au original war chan stinke. i mim fall s'fcg-9 by snk. tja...ich nimm aber gern tipps entgege welles third party rgb kabel rockt und das bstelli denn :)
LONE WOLF- Forever shall the wolf in me, desire the sheep in you...
Bild
Bild
Bild
Boshidou to wa shinu koto to mitsuketari
Shuradou to wa taosu koto to mitsuketari
Ware, akkirasetsu to narite
Me no mae no teki subete wo - kiru!!

---------------------------------------
Samurai Spirits - サムライスピリッツ
Benutzeravatar
Lone Wolf
SNK Playwhore
SNK Playwhore
 
Beiträge: 3709
Registriert: 06 Mär 2002 08:43
Wohnort: Under the NEO GEO moon...
Tradingpunkte:
Trading points plus
75
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon Lone Wolf » 10 Okt 2017 20:14

das wär doch no herzig oder? und sicher au easy vonere guete quelle?

https://www.retrogamingcables.co.uk/neo ... ereo-sound

bitte um de forum sege :fick:

edit: leider out of stock de sauhund :( da hets aber no en franzos: http://www.ebay.de/itm/Cable-peritel-RG ... SwJhFZhdAA
LONE WOLF- Forever shall the wolf in me, desire the sheep in you...
Bild
Bild
Bild
Boshidou to wa shinu koto to mitsuketari
Shuradou to wa taosu koto to mitsuketari
Ware, akkirasetsu to narite
Me no mae no teki subete wo - kiru!!

---------------------------------------
Samurai Spirits - サムライスピリッツ
Benutzeravatar
Lone Wolf
SNK Playwhore
SNK Playwhore
 
Beiträge: 3709
Registriert: 06 Mär 2002 08:43
Wohnort: Under the NEO GEO moon...
Tradingpunkte:
Trading points plus
75
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon Magnus » 10 Okt 2017 20:28

Lone Wolf hat geschrieben:das wär doch no herzig oder? und sicher au easy vonere guete quelle?

https://www.retrogamingcables.co.uk/neo ... ereo-sound

bitte um de forum sege :fick:

edit: leider out of stock de sauhund :( da hets aber no en franzos: http://www.ebay.de/itm/Cable-peritel-RG ... SwJhFZhdAA


Viele Kabel sind da oft out of stock weil sie nicht nachkommen mit produzieren. Einfach bisschen Geduld, dann ist das schon wieder vorrätig :)
Magnus
Rookie Advanced
 
Beiträge: 171
Registriert: 27 Mai 2015 14:00
Tradingpunkte:
Trading points plus
10
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon fifi » 10 Okt 2017 20:31

ich mach der es ordentlichs rgb kabel us dem DIN/SCART wo den au "stereo" sound hät! ;)
ha grad kei datekabel meh da, ich gabel mal wieder paar meter ufem heiweg uf.


E frag ad AES connoisseurs, das isch es low serial... vo wege besserem bild! chans sie dass das kabel für high serial isch, wills ja au no kondis drin hät im scart uf de RGB lines ? Vo wege das s'bild allefalls jetzt zu wenig intensivi farbe hät mit de elkos dinne . Ich han keis neogeo zum vergliche, und s'referenz layout wohni gfunde han hät kei kondis!

s'original schweinetüüre chasch mal mitbringe, idR breched Kabel am übliche ort ;) Chamme zimmli sicher rette!
Benutzeravatar
fifi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 256
Registriert: 06 Jul 2016 17:34
Tradingpunkte:
Trading points plus
9
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon geosnow » 10 Okt 2017 20:41

Das mit de Seriänummere und RGB Qualität isch en Humbug.

Ich han scho folgendes erlebt:

60k pal konsole= guets RGB
65k pal konsole= guets RGB
110k pal konsole = guets RGB
115k jap = RGB = AV
300k jap = RGB = AV
90k jap = RGB = AV

Mer mueses eifach usprobiere. Ich glaub, dass d pal konsole es bessers Bild händ.
Benutzeravatar
geosnow
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 30899
Registriert: 06 Mär 2002 08:44
Tradingpunkte:
Trading points plus
419
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon fifi » 10 Okt 2017 20:43

ok, de uk typ grift stereo audio am headphone ab... wenn das system würkli stereo sound hät. was meined die wo eis händ ?
chan der au mache, allefalls au intern isch ja no en pin frei ufem usgang ;) (mues schema konsultiere) den müestisch vorne nöd no so unsexy en stecker innehebe :P
Benutzeravatar
fifi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 256
Registriert: 06 Jul 2016 17:34
Tradingpunkte:
Trading points plus
9
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon fifi » 10 Okt 2017 20:56

thx geo für din input!

sowiit ich mich igläse han i das thema wege schlechterem bild sind 2 faktore gschuld, layout change-> rgb lines gönd nöch (bzw underem) taktgeber dure bi spätere revs, plus wechsel vom rgb amp zumene schlechtere IC.
Bi dem Board, wenn ich mich grad recht besinn gönds nöd bim taktgeber dure.

was aber au sicher zberücksichtige gilt isch das die warschindli all unterschiedlich g'altered sind wo Du teschted häsch, ich vermuete da würkli chönne vergliche isch schwierig. bzw erscht ab e u huere mängi und all recapped und so, damits quasi so sind wie wie ab werk. Und meh müest au immers sglich AV kabel neh, eleih die chönd scho was usmache.

Und ja guet möglich dases en mythos isch, ich weiss es nöd. :)
ich lah mich au gern belehre zu dem thema :)

oh und AES brucht nur 5V? wür au erkläre wieso das replacements nur 5v händ ;) s'original wo de Lone Wolf mitbracht hät isch es SNK PRO-POW-E, isch das für es MVS oder wie ?
Benutzeravatar
fifi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 256
Registriert: 06 Jul 2016 17:34
Tradingpunkte:
Trading points plus
9
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon geosnow » 10 Okt 2017 21:35

ja, es hät über de chopfhörer usgang stereo. Entweder dete abfange oder es doppelkabel mache. isch bim MD1 au so.
Benutzeravatar
geosnow
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 30899
Registriert: 06 Mär 2002 08:44
Tradingpunkte:
Trading points plus
419
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon geosnow » 10 Okt 2017 21:39

fifi hat geschrieben:oh und AES brucht nur 5V? wür au erkläre wieso das replacements nur 5v händ ;) s'original wo de Lone Wolf mitbracht hät isch es SNK PRO-POW-E, isch das für es MVS oder wie ?


genau, es git es paar verschiedeni Board und Netzteil

PRO-POW-E, PRO-POW, PRO-POW-3 etc.

Muesch würklich s richtige Netzteil näh. Mit em falsche Netzteil, bzw. richtigi Spannig, zB sMD Teil, laufed es paar Games nöd guet.

Ich han vo eim uf Ricardo es Joe kauft. Zerscht hät er 300 welle, aber gxeit, es gaht nöd. Guet, han mit ihm verhandlet und s Spiel für 200 inkl. Porto übercho.

Dihei inneghebed und es lauft iwandfrei. 8-)
Benutzeravatar
geosnow
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 30899
Registriert: 06 Mär 2002 08:44
Tradingpunkte:
Trading points plus
419
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon fifi » 10 Okt 2017 21:51

right danke Dir! :kuschel:

ich gseh scho es nächered sich de komplexitität vo PCE ;) spannend! :)

ha grad konsole uf de chnü, typeschild seiht:

Model No: NEO-AEC (aha aha EAC nöd AES ;) was heisst das jetzt?)
Rating: 8w
Use PRO-POW-E AC adaptor only (japaner, müesst ja adapter heisse ;))

Intressant isch das de PRO-POW-E (dä wo de Lone Wolf mitbracht hät und tot isch) 10V DC output nöd AC isch ;) SNK chönd ihr eu bitte entscheide :P ????

man erleuchte mich ;)

@stereo, ok alles klar bi mim md1 hanis au intern grouted. also da au ohni dem hässliche zuesatzstecker!
Benutzeravatar
fifi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 256
Registriert: 06 Jul 2016 17:34
Tradingpunkte:
Trading points plus
9
Trading points minus
0


Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon fifi » 11 Okt 2017 18:12

Denn stimmed ja die 10VDC, 1A (wos MD PSU ja au hät) wenns grät (bzw typeschild) seit use pro-pow-e only gemäss 2em link.

Ussert s'board wo drin isch ghört nöd zu de shell, gihts e tabele wo allefalls PCB Nr oder sowas checkt werde chan öb das au sicher es NEO-AEC isch ? Meh weiss ja nie was d'lüüt so ummedökterled händ ;)

THX!
Benutzeravatar
fifi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 256
Registriert: 06 Jul 2016 17:34
Tradingpunkte:
Trading points plus
9
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon Lone Wolf » 11 Okt 2017 18:38

fifi hat geschrieben:Denn stimmed ja die 10VDC, 1A (wos MD PSU ja au hät) wenns grät (bzw typeschild) seit use pro-pow-e only gemäss 2em link.

Ussert s'board wo drin isch ghört nöd zu de shell, gihts e tabele wo allefalls PCB Nr oder sowas checkt werde chan öb das au sicher es NEO-AEC isch ? Meh weiss ja nie was d'lüüt so ummedökterled händ ;)

THX!


also wänns ufem mainboard nid druffstaht i irgend ere form dänn weissi au nid :) ich gang devo us es isch es NEO-AEC. fakt isch dases mitem pro-pow-e dazumals easy gloffe isch. villicht aber au nur vorübergehend wills vo afang a falsch gsi isch und somit futsch gange isch im endeffekt. du gsehsch ich bin überfrögt...
LONE WOLF- Forever shall the wolf in me, desire the sheep in you...
Bild
Bild
Bild
Boshidou to wa shinu koto to mitsuketari
Shuradou to wa taosu koto to mitsuketari
Ware, akkirasetsu to narite
Me no mae no teki subete wo - kiru!!

---------------------------------------
Samurai Spirits - サムライスピリッツ
Benutzeravatar
Lone Wolf
SNK Playwhore
SNK Playwhore
 
Beiträge: 3709
Registriert: 06 Mär 2002 08:43
Wohnort: Under the NEO GEO moon...
Tradingpunkte:
Trading points plus
75
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon fifi » 11 Okt 2017 18:44

bezwifli arg, bi churzschluss chunnt der jedes PSU oder iwenn dänn d'sicherig.
PCB seit: NEO-AES3-4
Benutzeravatar
fifi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 256
Registriert: 06 Jul 2016 17:34
Tradingpunkte:
Trading points plus
9
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon Lone Wolf » 11 Okt 2017 18:50

fifi hat geschrieben:bezwifli arg, bi churzschluss chunnt der jedes PSU oder iwenn dänn d'sicherig.
PCB seit: NEO-AES3-4


da häts es topic dazue:

http://www.neo-geo.com/forums/showthrea ... etely-dead

schribt eine: That is a 5 volt Neo Geo, they do not use a voltage regulator. Make sure you are using a 5v 2a+ center-negative AC adapter.

:lol:
LONE WOLF- Forever shall the wolf in me, desire the sheep in you...
Bild
Bild
Bild
Boshidou to wa shinu koto to mitsuketari
Shuradou to wa taosu koto to mitsuketari
Ware, akkirasetsu to narite
Me no mae no teki subete wo - kiru!!

---------------------------------------
Samurai Spirits - サムライスピリッツ
Benutzeravatar
Lone Wolf
SNK Playwhore
SNK Playwhore
 
Beiträge: 3709
Registriert: 06 Mär 2002 08:43
Wohnort: Under the NEO GEO moon...
Tradingpunkte:
Trading points plus
75
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon fifi » 11 Okt 2017 18:57

sekunde!

has board grad namal checkt. es hät en LM2576T Spannigswandler verbaue, wo intern uf 5V abereguliert

Input isch demfall theoretisch bis zu 40VDC möglich!!! würi aber nöd mache giht nur wärmi, bzw de wandler wür sicher iwenn abrauche will er zwenig chüelt wird :D

Mindestspannig 7V, will um die 2V IdR dropped überem Spannigswandler. Also 10VDC 1A isch okidoki.
Screeno usem Dateblatt:
Dateianhänge
aes.png
spannigswandler
Benutzeravatar
fifi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 256
Registriert: 06 Jul 2016 17:34
Tradingpunkte:
Trading points plus
9
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon fifi » 11 Okt 2017 19:02

ah ok, du gschriebe wärend ich am tippe gsi bin, ok demfall chasch vo usse eh nie säge was es isch und meh mues ufschruube und nahluege.
Benutzeravatar
fifi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 256
Registriert: 06 Jul 2016 17:34
Tradingpunkte:
Trading points plus
9
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon geosnow » 11 Okt 2017 21:13

fifi hat geschrieben:ah ok, du gschriebe wärend ich am tippe gsi bin, ok demfall chasch vo usse eh nie säge was es isch und meh mues ufschruube und nahluege.


Korrekt.
Benutzeravatar
geosnow
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 30899
Registriert: 06 Mär 2002 08:44
Tradingpunkte:
Trading points plus
419
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon fifi » 11 Okt 2017 21:26

top geo fürs bestätige! :bussi: :1thumb:
first SNK lesson learned!!! würi mal säge :head2wall:

eigentlich schad das diä kei konsistänz drin händ mit board revisione etc vo wege PRO-GEAR, aber nöd di einzig big company... hello marshall amps etc ;) :roll:

mini fräch vermuetig au da, herstelligschoschte drucke... -1 voltage stabilisator, defür passends 5V PSU :)
Benutzeravatar
fifi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 256
Registriert: 06 Jul 2016 17:34
Tradingpunkte:
Trading points plus
9
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon geosnow » 11 Okt 2017 21:37

es sind natürlich au d importöre gxi. GT elektronic etc.
Benutzeravatar
geosnow
VIP-Member
VIP-Member
 
Beiträge: 30899
Registriert: 06 Mär 2002 08:44
Tradingpunkte:
Trading points plus
419
Trading points minus
0

Re: Neo Geo AES Reparatur

Beitragvon fifi » 12 Okt 2017 10:41

die frächä haglä ;)
Benutzeravatar
fifi
Gamer
Gamer
 
Beiträge: 256
Registriert: 06 Jul 2016 17:34
Tradingpunkte:
Trading points plus
9
Trading points minus
0

Nächste

Zurück zu Retro Games / Konsolen & Arcade

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 6 Gäste